HK kvalar vidare för div I-plats

HK Skövde fullständigt körde över Eslövs HF i den tredje och direkt avgörande kvalmatchen. Nu väntar IF Kristianstad i sista kvalomgången där segrande lag blir klart för div I nästa säsong.

-Det känns jättehäftigt att få spela sådana här matcher, säger Linus Gustafsson (bilden) som var elvamålskytt i segermatchen (32-15) i onsdags.

Häftig handbollseftermiddag

Redan på lördag kl 14.00 är det dags för första mötet med IF Kristianstad. Matchen spelas i Arena C – alltså med matchstart två timmar innan IFK:s kvartsfinal 3 mot Hammarby.

-Vilken häftig handbollseftermiddag, säger IFK:S marknadschef Marcus Dahl.

Årskortsinnehavare hos IFK får fri entré till ”förmatchen” i Arena C.

Svår nöt

IF Kristianstad blir förstås en svår nöt att knäcka för HK-killarna. Kristianstad kvalificerade sig – i motsats till HK – förra veckoslutet till finalspelet i USM.

-Vi vet att det blir tufft, men det är enormt kul och utvecklande att få spela matcher som gäller så här mycket, säger Linus som återhämtar sig vecka för vecka efter sin operation i höstas.

-Jag får fortfarande spela begränsad tid varje halvlek, men det blir absolut bättre och bättre, säger Linus och elva mål senast talar ju sitt tydliga språk…

Andra matchen kommer att spelas i Kristianstad annandag påsk (18/4). Eventuell tredje match den 20 april – även den i Kristianstad.

Text: Bengt Andersson Foto:Viktor Ljungström