IFK i samarbete med Next Skövde

IFK Skövde HK och Next Skövde arbetar tillsammans för platsvarumärket för Skövde. Ett ömsesidigt utbyte är en del i Skövdes strävan att utveckla platsens varumärke.

– Platsvarumärket vill framhäva Skövde bland annat vad gäller koppling till spel. Där passar IFK Skövde och handbollsspelet in tillsammans med Skövde som spelutvecklingsort med högskolan i centrum. Det säger marknadschef Charlotte Backman på Next Skövde.

Samarbetet har redan resulterat till stripning av den spelarbuss som IFK Skövde använder för sina resor. På bussen står det Play it like Skövde och syftar såväl på handbollsspelet som dataspelsutvecklingen i Skövde.

– Det handlar om ett ömsesidigt utbyte som vi är väldigt glada och nöjda över att ha startat, säger IFK Skövdes klubbchef Erik Sackari.

Förutom stripningen av bussen har Next Skövde och IFK Skövde samarbetat kring speciella uppvärmningströjor till spelare och ledare. Dessa använde för första gången vid EHF-cupen hemma i Arenan mot israeliska Ramhat Hashron. Meningen är nu att tröjorna ska användas vid vinterns fortsatta europacupspel mot Minsk från Belarus.

Nu arbetar Next Skövde och IFK med fler framtida projekt som hjälper de båda parterna att utvecklas tillsammans. Redan nästa vecka blir det ett möte med de båda parterna där olika framtidsvisioner diskuteras.

– Vi arbetar tillsammans med att marknadsföra Skövde och hoppas på många framtida idéer som kan gynna såväl platsen Skövde som klubben IFK Skövde, säger Charlotte Backman.

Text: Annika Andersson
Foto: Marcus Dahl