IFK satsar för framtiden │Ungdomsansvarig anställs

IFK Skövde Handboll gör en satsning på sin ungdomsverksamhet och anställer en ungdomsansvarig. Det blir 44-årige Krister Billström som tillträder sin tjänst den 1 juni.

– Otroligt spännande och inspirerande att få arbeta med IFK Skövde. Både jag och min familj ser fram mot denna härliga utmaning, säger Krister Billström, som i sommar flyttar från Härnösand tillsammans med sin hustru Sandra och de båda sönerna, 13 och 11 år gamla.

Viktig pusselbit
Erik Sackari, klubbchef i IFK Skövde, ser satsningen på den nya ungdomsansvarige som en mycket viktig pusselbit i föreningens ambitioner att fortsätta utvecklas. Den utvecklingen ska nu ske genom att ytterligare stärka ungdomsverksamheten.

– Vi gör en satsning efter två tunga pandemiår. Nu vill vi fortsätta utveckla vår ungdomsverksamhet på alla plan för att föra ungdomssektionen ytterligare steg framåt. Arbetet med ungdomsverksamheten innebär inte bara att sätta fler unga i rörelse utan också att vi utvecklar våra tränare och ledare, säger Sackari, som påpekar att satsningen är viktig för att få fler ungdomar att komma till föreningen och ta del av dess verksamhet.

Flyttar från Härnösand
Krister Billström är född och uppvuxen i Härnösand där han för närvarande är lärare och idrottsamordnare på Härnösands gymnasium. Där delar han sin tid mellan att vara studievägledare och handbollstränare. Nu ser han en stor utmaning i sitt framtida jobb i IFK Skövde:

– Jag har ägnat mig åt handboll sen jag var liten och började tidigt intressera mig för att vara ungdomstränare. Nu ser jag verkligen fram mot att få jobba med IFK Skövde som jag förstår har stora ambitioner med utvecklingen av ungdomsverksamheten. Där vill jag vara med och bidra.

Familjen Billström är redo att byta miljö och de båda sönerna har redan börjat titta på sina möjligheter att hitta lagkamrater i handbollslagen i IFK. Hustrun Sandra arbetar med friskvård och ser fram mot nya utmaningar i Skövde.

Text: Annika Andersson
Foto/Video: Privat