IFK-seger i omstarten

Det blev programenlig seger för IFK Skövde efter det månadslånga uppehållet i seriespelet. Viktor Hallén (bilden) var en av spelarna med högst MEP.

– Vi vann och redde ut det, konstaterar IFK-tränaren Henrik Signell efter 33–30 (16-12) där Aranäs höll liv i matchen till slutet.

En intensiv matchperiod för IFK Skövde inleddes på tisdagskvällen med hemmamöte mot bottenlaget HK Aranäs. Och visst var det lite ringrostigt på en del håll och kanter efter det långa serieuppehållet under EM som ju kröntes med ett svenskt guld.

En guldmedalj som också blixtinkallade Skövdemålvakten Fabian Norsten fick med sig hem.

– Sjukt kul och svar på att man gör något rätt. Man blir mer motiverad än någonsin, säger Norsten som fick visa upp en del av sitt kunnande mot Aranäs.

Bra start

Hemmalaget fick en bra start men gästerna visade att man inte tänkte ge sig frivilligt även om IFK gick till pausvila med en fyramålsledning.

Ledningen drygades ut till sju mål (21–14) en bit in i den andra halvleken, men sedan tappade hemmalaget spelet och Aranäs gjorde snabbt fyra raka mål.

Då tröttnade IFK-tränaren Henrik Signell som tog timeout.

Kungsbackagänget hade bud på ytterligare reduceringsmål, men IFK-spelarna lyfte sig och återtog sakta kommandot i matchen även om det var svajigt.

Efter 18 minuters spel var dock ordningen nästan återställd (27–21-ledning) och resten av matchen kunde ha blivit en bekväm transportsträcka fram till slutsignalen.

Aranäs gav inte upp

Nu gav Aranäs inte upp och med en minut och 40 sekunder kvar att spela var IFK Skövdes ledning nere i två mål (31–29).

Samtidigt som Henrik Signell var på väg fram till sekretariatet med det gröna timeout-kortet satte Jesper Jensen 32–29 på ett inspel från linjen och segern var till slut i hamn.

– Den sista kvarten är vi inte nöjda med. Det var mycket misstag i båda änder, menar Skövdetränaren Henrik Signell.

– Många vill väldigt mycket och det saknas matchträning. Det är svårt med nypremiär och mot ett lag som aldrig ger sig, men vi redde ut det och vann.

Aranästränaren Jerry Hallbäck såg mer positiva saker än negativa saker från sitt perspektiv.

– Vi stressade Skövde med vårt försvarsspel som stoppade upp deras spelvändningar och det var många bra individuella prestationer. Vi gör dock lite för många tekniska misstag.

Mossestad bland de hyllade

Pris till bästa hemmaspelare gick till niomålsskytten Jack Thurin. Sponsorpriset tog Fredrik Mossestad hand om. Till bästa spelare i Aranäs utsågs Philip Jonsson.

Nästa match blir på lördag. Då gästar topplaget Alingsås Arena Skövde.

Det lär säkerligen bli ett betydligt tuffare motstånd.

Matchfakta

IFK Skövde–HK Aranäs 33–30 (16–12)

Målen, IFK Skövde: Jack Thurin 9, Fredrik Mossestad 6, Bjarni Valdimarsson 5, Viktor Hallén 4, Matias Helt Jepsen 2, Kristian Svensson 2, Jesper Jensen 2, Rex Blom 2, Fabian Norsten 1.

Aranäs: Philip Jonsson 5, Johan Ericsson 4, Adam Wennerholm 4, Erik Karelius 4, Oscar Gentzel 4, Johan Wallin 3, David Florander 2, Jesper Gustavsson 2, Jacob Hellström 1, Tobias Svantesson 1.

Utvisningar, IFK: 5×2 min. Aranäs: 2×2 min.

Domare: Andreas Isén och Erik Nielsen

Publik: 445

Text: Thomas Wedin
Foto: Viktor Ljungström
Video: Marcus Dahl