Klart: Ystad väntar i finalen

Ystads IF vann den fjärde semifinalen mot IK Sävehof på torsdagskvällen. Därmed är det klart att IFK Skövdes motståndare i kommande SM-finalserien blir Ystad. Siffrorna skrevs till 29-26 efter Sävehofsledning i paus med 15-11.

-Vi har varit förberedda på vilket motstånd det än skulle bli, men visst känns det bra att nu ha klart vilket finalmotståndet blir, var IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signells kommentar direkt efter slutsignalen.

Detta betyder också att IFK får så kallad hemmaplansfördel i finalen. Första matchen spelas i Arena Skövde torsdagen den 19 maj (matchstart kl 19.10) och en eventuell femte avgörande match går också i Skövde.

Henrik Signell har största respekt för motståndet. Inte minst visade Ystad stark moral när man i match fyra i semifinalen vände ett sexmålsunderläge i början av andra halvlek till seger.

-Ystad är ett riktigt bra lag som vuxit under slutspelet. Det är ett lag med god bredd och gott om mycket starka och rutinerade spelare, säger IFK-tränaren.

Publikfester

Det blir nu en veckas uppladdning innan festen drar igång.

-Att ha hemmaplansfördel kan nog vara extra viktigt när vi nu har möjlighet att fylla läktarna. Vad Skövdepubliken kan åstadkomma har vi ju dessutom sett det senaste tiden, säger ”Sigge” med ett leende.

Speldagar

19/5  kl 19.10 IFK Skövde-Ystads IF

21/5 kl 18.10 Ystads IF-IFK Skövde

24/5 kl 19.10 IFK Skövde-Ystads IF

27/5 kl 19.10 Ystads IF-IFK Skövde (ev)

31/5 kl 19.10 IFK Skövde-Ystads IF (ev)

Biljettsläpp fredag

Biljetter till final 1 släpps under fredagen. Se IFK Skövde HK:s kanaler för vidare information.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com