Laddat för derby i Idrottshallen

Det är laddat för spännande derby i Idrottshallen på tisdag. HK Skövde och HK Country drabbar samman i den uppskjutna matchen i div II. Fri entré kan betyda storpublik!

-Vi ser verkligen fram mot en härlig match med mycket känslor, säger Peter Johansson – HK-ansvarig nu och så sent som förra säsongen tränare i Country.

HK har, inte minst tack vare några storvinster i höstas, bäddat för kommande kvalspel. Kraftig plusmålskillnad kan betyda ett  extra poäng när serien summeras på lördag.

Country är tvingat att vinna för att ha en chans till kvalspel.

-Det blir under alla förhållanden en kul match att se med många unga Skövdekillar på planen, säger Peter Johansson.

Särskilda regler

Hur HK-laget utformas är inte riktigt klart. I de tre sista serieomgångarna får inte spelare som deltagit i elitlaget vara med i den lägre serien. Det här är dock en flyttad match från tidigare och då tillåts spelare som har elitseriemeriter att vara med. Däremot kan inte Markus Sjöbrink vara med eftersom han inte var spelklar för IFK Skövde när matchen ursprungligen skulle spelas.

Detta gäller

Förutsättningarna inför den avslutande omgången på lördag är att Kroppskultur redan vunnit serien och får ta steget upp. På kvalplats hittar vi nu HK Skövde, 24 poäng och 77 plusmål samt Sörhaga, 24 poäng och 43 plusmål.

Nedanför kvalstrecket ligger HP Alingsås med 22 poäng och Country med 20 poäng och 20 plusmål. I slutomgången möts Sörhaga och Alingsås. För HK väntar hemmamöte med seriesegrande Kroppskultur medan Country tar sig an Rosendal. HK spelar i Arena C och Country i Idrottshallen, gemensam speltid kl 14.00

Matchstart i Idrottshallen tisdag är kl 19.30 och fri entré gäller.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström (från höstens derby)