Laddat för returen mot SKA Minsk

På söndag kl 16.00 går returmatchen i åttondelsfinalen i EHF-cupen mot SKA Minsk. IFK-truppens resa till Belarus startade på fredagsmorgonen med busstur till Arlanda.

I truppen finns det manskap som anmäldes för bland annat visumhandlingar för ett bra tag sedan förutom skadade William Elovson. Av de spelare som inte kunde vara med i första matchen i Skövde i söndags på grund av positivt covid 19-test – Adam Samuelsson, Dan Beck Hansen och Fredrik Mossestad – är nu klara för spel igen. Matias Helt Jepsen är i karantän ytterligare en dag. Han flyger på lördag från Landvetter direkt till Minsk och ansluter till truppen på lördag.

Bjarni Valdimarsson fick utgå i hemmamatchen. Han drabbades av en lindrig hjärnskakning men följer den så kallade hjärntrappan. Bjarni följer med till Minsk, men om han kan spela eller inte avgörs tidigast efter träningen på lördagen.

– Vi kommer självfallet inte att chansa, säger IFK-tränaren Henrik Signell

Sigge hoppfull

Det är ett hoppfullt blåvitt gäng inför returmatchen.

– Normalt sett kanske inte oavgjort på hemmaplan räcker för avancemang i sådana här cuper. Vi går dock in i returen med bättre förutsättningar än vi hade i hemmamatchen, säger Sigge och tänker på att flera spelare nu är med som inte kunde spela senast.

– Vi har givetvis respekt för laget vi möter. Jag hoppas förstås att vi kan dra nytta av första mötet och att vi kan skrälla, säger IFK-tränaren.

Flyg och buss

Flygresan från Arlanda går till Vilnius. Där väntar en buss på IFK-truppen för transport till Minsk – en resa som beräknas ta fyra-fem timmar. På måndag går resan i motsatt riktning och IFK-arna är hemma på måndag kväll igen.

Matchen ser du här via länken, https://www.tvr.by/televidenie/belarus-5/

Text: Bengt Andersson Foto: IFK Skövde HK