Linus har fått lärlingsavtal

Linus Gustavsson tillhör den grupp mycket lovande IFK Skövde-killar födda 2004 som bland annat uttagits till riksläger 4. Nu har Linus även fått ett lärlingsavtal med IFK som sträcker sig till 2024.

– Det känns givetvis mycket bra. Att ha ett avtal som är på ett par år framåt innebär ju trygghet och ett bevis på att klubben tror på mig, säger den vänsterhänte niometersspelaren.

Linus har den gångna säsongen besvärats av höftskada.

-Det har handlat om brosk på höftkulan. Efter all rehab hoppas jag vara helt fit for fight när nästa säsong startar, säger Linus.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström understryker att Linus är en stor egenfostrad talang, med ett enormt spelsinne och blick för spelet – kunskaper som är väldigt viktiga i dagens handboll, inte minst på hög nivå.

– Linus har ju trots en höftskada och sporadiskt spel under säsongen redan gjort debut i våra ungdomslandslag. Jag är väldigt glad att vi nu kan meddela att Linus skrivit på ett avtal till 2024, säger sportchefen.

– Vilka mål har du Linus själv för framtiden?

– I första hand förstås att bli helt återställd och sedan är det närmast spel i IFK:s elitlag som man hoppas på. Närmast hoppas jag förstås också att laget vinner fredagsmatchen och får till en femte avgörande SM-final här hemma på tisdag.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungquist

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com