Målfest när IFK tog revansch mot Kristianstad

IFK Skövde fick sin revansch på IFK Kristianstad. En mycket målrik match i Kristianstad Arena på söndagseftermiddagen såg Skövde som segrare med 33-32 (17-15).

-Härligt att vinna en sådan här match. Det betyder oerhört mycket inför avslutningen av serien, tyckte IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell efter slutsignalen i den här omspelsmatchen.

-Det här blev ju en match med helt annan karaktär än senast. Full fart och bra anfallsspel, summerade IFK-tränaren

En helt annan match

Det här var andra gången inom loppet av fem dagar som de här lagen möttes. Senast i Skövde var det målfattigt och försvarsspelet som dominerade. Nu blev det alltså full fart från början.

Som senast var det Skövde som tog initiativet inledningsvis , men efter en kvart hade hemmalaget gått förbi. Fyra raka Skövdemål vände på steken och det var gästerna som gick till pausledning med två – precis som senast.

Skövde förde andra

I andra halvlek var det Skövde som var i ledning hela tiden frånsett några likalägen. Vid flera tillfällen var ledningen tre mål (25-22, 30-27 och 31-28). Ändå blev det spännande in i slutet. En minut kvar hade Jack Thurin chans att punkterna matchen, men straffen togs av Gustaf Banke.  Kristianstad hade sista skottet, men det frikastet blev resultatlöst.

Många ska hyllas

IFK Skövde hade tre sjumålskyttar den här gången, nämligen Bjarni Valdimarsson, Dan Beck Hansen och Matias Helt Jepsen. Med beröm godkänt till alla tre förstås!!! Med det är många andra som också ska berömmas en sådan här gång, men Dan, Matias och Bjarni var segerorganisatörerna. Bjarni gjorde för övrigt sitt 100:e seriemål i IFK-tröjan.

Rex Blom var en av spelarna som hade stort leende efter slutsignalen.

-Vi kom igen starkt efter matchen senast. Det är var förstås superviktigt. Kristianstad är ju ett mycket starkt hemmalag och att vinna här stärker oss, sammanfattade Rex.

Adam Samuelsson gjorde sin 300:e elitmatch och hyllades på ett snyggt sätt av Kristianstad genom sportchefen Jesper Larsson före matchen. Herman Dyberg var tillbaka i elitlaget efter elva månaders bortavaro. Det blev mest på bänken för Herman denna gång – något han fick dela med Markus Sjöbrink som för första gången var inskriven i IFK Skövde.

Kristianstads första hemmaförlust

Det här var IFK Kristianstads första förlust på hemmaplan den här säsongen. Som vanligt var storskyttarna Markus Olsson och Johan Nilsson farliga. Pris till bäste hemmaspelare gick till Philip  Henningsson.

Målgörare:
IFK Skövde HK: Bjarni Validmarsson 7, Matias Helt Jepsen 7, Dan Beck Hansen 7, Jack Thurin 5 (2), Viktor Hallén 3, Fredrik Mossestad 2, Adam Samuelsson 1 och Rex Blom 1.
IFK Kristianstad: Markus Olsson 7, Johan Nilsson 6, Albin Selin 6 (3), Emil Frend Öfors 5, Philip Henningsson 2, Anton Hallbäck 2, Vasja Furlan 2, Besard Hakaj 1 och Hampus Henningsson 1

Utvisningar: Skövde 5 och Kristianstad 2. Straffar Skövde 3 och Kristianstad 4.

Domare: Mirza Kurtagic och Mattias Wettervik. Publik: 2 863

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström