Markus Sjöbrink klar för IFK Skövde

Den meriterade mittsexspelaren Markus Sjöbrink har skrivit kontrakt med IFK Skövde HK. Markus kommer närmast från den schweiziska klubben Pfadi Winterthur.

– Det känns roligt och spännande. Jag ser verkligen fram mot att få flytta till Skövde och bli del av ett spännande lag, säger Markus.

IFK:s sportchef Ulf Nyström gläds åt att IFK kunnat fylla luckan efter Dan Beck Hansen, som flyttar hem till Danmark efter denna säsongen.

– Markus är en erfaren och klok spelare. Vi kommer att få en stor ledare som tar plats både på och utanför planen, säger Nyström.

Jobbig tid bakom sig

Markus har Eksjö BK som moderklubb. På elitnivå har han spelat i Drott, Eskilstuna Guif och senast i Lugi. Inför den här säsongen flyttade han till Schweiz och Pfadi Winterthur. I höstas fick dock Markus ett cancerbesked och flyttade hem till Sverige.

– Det har givetvis varit en jobbig period. Efter genomgången operation ser allt nu bra ut och förhoppningsvis kan jag komma igång med träningen inom kort, berättar Markus som fyller 26 år i april.

På plats redan i vår

Markus har sedan återflyttningen till Sverige bott i föräldrahemmet i Eksjö, men räknar med flytt till Skövde inom kort.

Ulf Nyström tycker att det känns bra att IFK lyckats få hit Markus redan nu för att han ska kunna arbeta med sin handbollsnivå, fysik och komma in i laget.

– Inledningsvis kommer han inte att kunna stå till lagets förfogande men på sikt hoppas vi naturligtvis det. Den här säsongen har visat  att behovet av många spelare är viktigt, säger sportchefen.

Kontraktet gäller från nu och över säsongen 2023-24.

Ungdomslandskamper

Markus har ett stort antal både junior- och ungdomslandskamper på meritlistan. Ulf Nyström lärde känna Markus under tiden med ungdomslandslaget och har haft kontakt sedan dess.

– Jag har stor erfarenhet av att arbeta med Markus under många år och jag har inte en endast gång blivit besviken. Han kommer att tillföra mycket till vår blåvita klubb och vår publik, säger IFK:s sportchef.

Text: Bengt Andersson  Foto:Viktor Ljungström