Nu laddar vi om

En fantastisk säsong och en rafflande finalserie mötte ett slut i fredags. Två av Sveriges stora handbollsföreningar har bjudit fullsatta arenor och TV-publik på idrottsunderhållning, spänning och dramatik utöver det vanliga. Med minsta möjliga marginal säkrade Ystads IF vinst efter dubbla förlängningar och shoot-outs i en fjärde finalmatch.

Det har inte undgått någon att den sista ordinarie matchsekunden har blivit omdiskuterad. IFK Skövde HK har lagt in en protest till Svenska handbollsförbundet avseende ett ändrat domslut i samband med den nämnda slutsekunden. Vår förhoppning är denna protest ska leda till översyn och tydligt ramverk för hur domare och delegater hanterar matchavgörande situationer i framtiden. Detta för att främja handbollen och framför allt tajta finalserier.

Det är idrott som den är som bäst, som vi har bevittnat de senaste veckorna. Vi har alla delat hård kamp, engagemang, glädje och besvikelse. Det hör även till att det uppstår starka känsloyttringar, som ibland riktas mot enskilda spelare, domare eller andra funktionärer. Dessa personer är alla med och gör vår verksamhet och fantastiska evenemang möjliga. Alla förtjänar respekt även om misstag begås.  För oss i IFK Skövde HK är det bara att slicka såren, knyta näven och komma igen till nästa säsong. Det ska vi göra med stolthet och glädje.

Slutligen till våra bröder och systrar i Ystad. Tack för att vi fick ordna en fantastisk handbollsfest tillsammans med er. Stort grattis till SM-guldet.

Styrelsen IFK Skövde HK

Foto: Viktor Ljungström