Seger i Irstablixten men inget finalspel för juniorerna i USM

Många unga IFK-spelare har varit i farten i helgen. För IFK-juniorerna försvann drömmen om USM-slutspel i samband med steg 4. Samtidigt var inte mindre än tre IFK-lag i åldersgruppen 09 med i den stora Irstablixten i Västerås. Alla tre lagen visade framfötterna och för ett blev det finalvinst.

-Det har varit en fantastiskt trevlig helg. Alla bidrog på ett fint sätt och sedan är det ju bara ett lag som kan vinna, summerade Robert Lechte, en av ledarna och understryker hur viktigt det är att få vara med på sådana här turneringar.

-Det betyder mycket för sammanhållning och kamratskap, säger ”Robban”

Inget finalspel för juniorerna

För juniorlaget i USM steg 4 blev blev lagets facit det två segrar och två förluster vid helgens sammandragning i Kungsbacka.

Fyra matcher inom loppet av 26 timmar kräver både fysisk och mental styrka.

– Nu gäller att snabbt slicka såren och försöka vinna kvalmatchen om en division 1-plats  med HK Skövde mot Eslöv på onsdag, konstaterar tränaren Peter Johansson.

IFK-juniorerna har haft tuff belastning de två senaste månaderna med spel på två fronter. Individuellt och kollektivt utvecklande på många sätt – men också stora prövningar.

Peter Johansson summerar helgen:

– Att komma trea här i Kungsbacka är en lärdom för framtiden. Vi räckte inte till och har oss själva att skylla. Nu vet vi att vi måste växa i duellspelet och vara tuffare både i match och på träning framöver. Och träningsviljan finns helt klart!

IFK besegrade Irsta (29-20) och H43 (30-29). Förlorade mot Tyresö (19-27) och söndagens avslutningsmatch mot hemmalaget HK Aranäs (23-27) som tog full pott.

– Den stora förlusten mot Tyresö var en missräkning. Vi hade hoppats på vinst. Men vi lyckades bara sätta 30 procent av våra avslut och presterade långt under vår förmåga. Det var där vi bommade avancemanget, klargör Peter Johansson.

I sista matchen mot Aranäs ledde IFK snabbt med först 4-0 och sedan 12-5. Då fick Aranäs en spelare utvisad och gjorde i numerärt underläge (!) 3-0 under den tvåminutersperioden.

Skövde-laget hängde med i protokollet till 20-20. Däremot gick slutskedet helt i Aranäs favör.

Avgörande kvalmatch

På onsdag väntar således ett HK-kval där seniorerna Markus Sjöbrink, Daniel Björk och Isak Green tillkommer i det unga IFK-laget. I helgen 17-mannatrupp har det ingått hela nio spelare födda 2004 (juniorer även nästa säsong) och åtta födda 2003 som därmed är sistaårsjuniorer.

IFK:s främsta målskyttar, av totalt 13 olika, under helgen: Linus Gustavsson och William Lööw Brunell 19 vardera, Simon Brodow 16, Victor Edvinsson 14, samt Johan Hedman 10.

Sluttabellen: Aranäs 8 p, Tyresö 6, IFK Skövde 4, H43 2, Irsta Västerås 0.

Rapport från USM: Kjell-Ove “KOA” Andersson