Semifinaldags – Stocken är laddad!

Som väntat är det lag 1-4 som ska göra upp om en finalplats när semifinalerna drar igång. Visserligen fick till exempel Sävehof slita för sin plats men avgjorde bekvämt i den avgörande matchen emot Lugi.

Semin mellan Skövde och Kristianstad är ett kamratmöte. Dock lär dessa möten inte bli några kafferep utan säkert ett krig och mycket känslor. Detta efter diverse omspel och problem med arenatillgänglighet.

Jag är oerhört spänd på att se hur dessa matcher kommer utspela sig! Jag tror helt enkelt detta går till fem matcher och att hemmaplan avgör. Tror alltså att Skövdes starka offensiv slagit ut Kristianstads försvarsmur när krutröken lagt sig om ett par veckor. Men räkna med blod svett och tårar i denna matchserie.

I den andra semin ser jag Sävehof som skyhöga favoriter trots att man inte imponerade i Kvarten. Det tycker jag inte heller Ystads IF gjorde då jag anser att Malmö underpresterade med sitt material. Detta blir 3-1 i matcher till Partillekillarna. Ska Ystad ha skuggan av en chans måste Hvenfelt eller Zetterlund i målet ha sina livs veckor. Eller så måste Kim Andersson spela som i fornstora dagar.

Sen lite spaningar hittills under slutspelet:

Oerhört less på att vissa experter i C More har sina favoritlag och att det lyser igenom.

Domarna måste steppa upp – har inte sett många bra domarinsatser i varken slutspelet eller kvalet.

Jag får mina så kallade hatmatcher i semifinalerna. Det är fyra klubbar som verkligen inte gillar varandra!