Sigge inför Hallby borta

Det intensiva matchandet under februari fortsätter nu närmast med bortamöte med Hallby på onsdag kväll. Henrik ”Sigge” Signell och hans manskap har bara att ladda om efter det som närmast kan betraktas som en urladdning mot Alingsås senast.

 

– Om första halvlek mot Alingsås senast var säsongens bästa eller inte spelar kanske inte så stor roll, men visst var det härligt styrkebesked inför det som komma skall?

– Ja, absolut! Vi kunde agera väldigt rejält i allt vi tog oss för och det gav full utdelning. Det är sällan allt faller på plats på det sätt, men det var såklart väldigt skönt att få den starten i ryggen inför resten av matchen.

 

– Ni har haft många täta matcher mot Hallby de senaste säsongerna. Att ni har klarat av att gå segrande ur kamperna stärker väl ändå självförtroendet inför onsdagsmatchen?

– Jo, det är klart att vi på förhand känner att vi har ett visst psykologiskt övertag. Det är rimligt att tro att det dök upp tankar i Hallbyspelarnas huvuden i förra mötet när vi började närma oss i andra halvlek och till slut lyckades vända. Vi går in i matchen med gott självförtroende, men också med vetskapen om att dom var nära att slå oss senast och att vi därmed behöver vara bra för att vinna igen.

 

– Hallby började bra efter EM med seger mot Hammarby borta. Vad är det som gör Jönköpingslaget som en stark kandidat på slutspelsplats?

– Jag tycker först och främst att dom har en bred trupp där många kan bidra på en hög nivå. Dom kämpar och sliter med en stark tro på det dom gör och har ett varierande anfallsspel. Dom kan också växla spel under matchens gång, vilket gör att man alltid behöver tänka till.

 

– Hur ser träningspassen mellan de täta matcherna ut för att ni ska komma så väl förberedda när det dags för avkast?

– Vi följer våra vanliga rutiner inför match. Anfallsträning två dagar innan,  försvarsträning dagen innan. Lite korta fyspass på det så är vi redo för att ta oss an Hallby med full kraft.

 

– Hur ser det ut i truppen när det gäller skador och eventuell frånvara på grund av sjukdom eller karantän?

– I nuläget ser det ut som att vi kommer ha samma lag som senast mot Alingsås och det gick ju bra då så vi kör på med det vi har.

Utfrågare: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungström