Sigge inför hemmamatchen mot Redbergslid

Europaäventyret är över för den här gången. Det blev ju en dramatik utöver det vanliga. Nu gäller det bara att ladda om för redan på onsdag kväll är det Handbollsligan som gäller när Redbergslids IK kommer till Arena Skövde. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell tror inte att det är svår att ladda om.

 

– Ni spelade extremt jämn med SKA Minsk i två matcher och avgörandet kom först på straffar efter matchens slut. Hur surt var det bli utslagna på det sättet?

– Det var riktigt tungt för oss alla. Det märktes att det tog hårt på oss och att vi verkligen ville vidare och ta oss an nästa lag.

– Vad tar ni med er i första hand efter Europaspelet som dessutom slutade med match i en miljö som ingen av er torde ha någon erfarenhet av?

– Vi jobbar alltid för att bli bättre och varje match är en erfarenhet rikare. Det blev tydligt att spelarna funderade och pratade efter matchen att ”tänk om jag gjort så istället”, ”jag kunde ha skjutit där”, så hade vi vunnit.

Och när man summerar en match så är ingen felfri, utan misstag. Men om varje spelare och vi som lag har målsättningen att göra så mycket bra i varje situation som möjligt-  och inser vikten av varje litet moment, från minut 1-60 har betydelse för avgörandet – så ökar det våra chanser att göra ännu fler bra prestationer.

– Hem sent på måndag och sedan är det bara att ta sikte på nästa match. Hur hanterar ni det?

– Genom att vara öppna med hur läget är och vad som kommer krävas av oss. Det kan vara svårt att komma hem och spela så tätt inpå mot ett lag som ligger långt nere i tabellen. Det är många lag som har svårt att prestera bra under dessa förutsättningar.

Det kommer alltså att krävas ett psykologiskt förarbete för att vi ska komma upp i samma höga nivå som vi gjorde borta i Minsk i söndags.

Vi vet att vi är det bättre laget, men det är det vi ska se till att visa på onsdag också.

– Nu är det alltså Redbergslid som står för motståndet – ett lag som krigar för sin existens i Handbollsligan.

– Ja, precis! Och sådana uppgifter är alltid svåra. Dom har några spelare med riktigt hög kvalité och gör mycket mål. Vi kommer vara medvetna om vad vi behöver göra för att ta en ny vinst i ligan.

– Att en av världens bästa målvakter Andreas Palicka förstärker RIK i vår betyder förstås mycket. Får vi se en målvaktskamp mellan EM-hjälten och vår egen Fabian Norsten?

– Det kommer vi få göra om dom står i var sitt mål, vilket ju är troligt. Det är en kamp ute mellan alla våra spelare. Palicka är såklart en väldigt duktig målvakt, men det går att göra mål på honom också.

– Men RIK har ju också några starka kort bland utespelarna. Är det några att särskilt se upp med?

– Givetvis måste vi se upp med Elliot Stenmalm och även Oscar Joelsson som båda spelar på nio meter. De är stora hot så fort de har bollen och är vana att ta stort ansvar.

– Och publikstöd är givetvis viktigt!

– Absolut. Vi har en härlig publik och nu hoppas vi förstås att dom kommer tillbaka i ännu större skaror när restriktioner släppt och vi närmar oss avgörande matcher hela tiden. Stödet från läktarna kan vara det som avgör när det står och väger.

 

Utfrågare: Bengt Andersson