Sigge inför semifinal 2

Efter en dramatik utöver det vanliga blev det 1-0 till Skövde i IFK-duellen i årets semifinalserie. Det långa speluppehållet efter kvartsfinalerna följs nu av ett tätt matchprogram och redan på måndag är det dags för match 2 – denna gång i Kristianstad. Vi känner IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell på pulsen.

– Ja, pulsen – hur var din puls under den oerhört spännande och långa matchen i torsdags?

– Jag försöker alltid sträva efter att vara lugn och hålla fokus, men det var verkligen inte lätt den här gången. Ska jag vara ärlig så var jag helt slut mentalt efter matchen, men givetvis också väldigt lättad och glad att det var vi som tog med oss vinsten.

 – Man kan förstås säga att tillfälligheter avgjorde, men stor del i vinsten hade väl ändå upphämtningen med sexmålsunderläge en bit in andra halvlek.

– Ja, hade vi inte hämtat upp det så hade vi ju aldrig vunnit så det ligger idel sanning i det påståendet, haha. Laget som hämtar upp ett underläge får ju ofta ett mentalt övertag och det är mycket möjligt att det var den lilla pusselbiten som fällde avgörandet under straffläggningen.

– Naturligtvis är det en del spelare som drar det allra tyngsta lasset i sådana här matcher. Att alla ändå får vara med och bidraga även om i korta spelperioder – vad betyder det?

– Eftersom vi har tätt mellan matcherna nu skulle jag säga att det är väldigt viktigt. Att samtliga spelare var på banan gör det tryggare och lättare när man väl spelar nästa match.

– Nu blir det alltså ett tätt program sedan spelschemat fått göras om. Vem tror du har störst nytta av detta?

– Det tror jag att vi har, men vi ska fortsätta visa det också. Då har vi en bra chans.

– Vad säger du om publiktrycket i Arena Skövde senast?

– De är helt fantastiska och jag hoppas att dom känner och förstår hur mycket dom betyder för oss.

 – Nu är det Kristianstad som säkerligen får samma stöd från sin stora publik. Vilken betydelse kan det ha?

– Dom kommer naturligtvis stötta sitt lag i vått och torrt, men vi ska gilla läget och vi tycker om att tysta ner bortapublik.

 – Det är två lag som känner varandra mycket väl. Går det ändå att hitta på något nytt och överraska motståndarna med?

– Ja, det finns alltid små varianter man kan ändra lite på från match till match, men det blir allt svårare att överraska ju fler matcher man spelar mot varandra. Men vi klurar på vad vi kan hitta på och har fullt med kreativa spelare och ledare.

Utfrågare: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström