Sigge inför serieavslutningen

Efter en ganska strulig säsong med många uppskjutna matcher är det på onsdag dags för sista omgången i Handbollsligan 2021-22. För IFK gäller bortamatch mot Eskilstuna Guif. IFK-tränaren har ett gäng med gott självförtroende som tar sig an sista seriematchen.

-Det har ju gått riktigt bra i ligan efter EM-uppehållet. Vad är du särskilt nöjd med?

– Att vi agerar så tryggt. Det är sällan över en hel match där allt stämmer till 100 procent, men det stressar inte upp oss om något fallerar. Vi agerar med stor trygghet som lag och vet att vi alltid kan räkna med hjälp från varandra på olika sätt.

 – Inför slutomgången finns fortfarande hopp om en andraplats och ett gynnsammare utgångsläge inför slutspelet. Hur viktigt är placeringarna?

– Vi tycker det är viktigt för vi vill vinna varje match och vi vill ta så många poäng som möjligt i den här serien. Vi vill också komma in i slutspelet med ett gott självförtroende och stark form.

– Det talas ju en hel del om att seriesegrande Sävehof ska besegra Kristianstad i sista omgången för att ni ska kunna bli tvåa. Är det risk att det blir för stor fokus på den matchen istället för den egna uppgiften?

– Absolut inte! Vi kommer ha fullt fokus på vår egna match och se till att vi gör jobbet. Sen får vi se hur resultatet blir i den matchen när vi är klara.

-Just det att Eskilstuna Guif på grund av för dålig målskillnad inte har en realistisk chans att gå till slutspel är det bara positivt för er?

– Det borde ju vara så, men samtidigt kan de gå in i matchen helt utan press och med viljan att avsluta den här säsongen på ett bra sätt.  Dom har också en tränare (Zoran Roganovic) som gillar att hitta på oväntade saker och att överraska motståndaren.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com