Sigge måttar in final 1!

Det drar ihop sig. Dags för SM-final 1 mot Ystads IF hemma i Arena Skövde på torsdag (matchstart kl 19.10). IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och truppen är laddad för handbollsfester.

-Hur har uppladdningen efter sista semifinalvinsten mot Kristianstad sett ut?

– Den har varit fin. Vi har hunnit landa i faktumet att vi återigen är i final, men det har också hunnit sjunka in på så sätt att vi inte är nöjda än.

 – Hur märker ni av från omvärlden att det vankas avgörande på en osedvanligt lång tävlingssäsong?

– Det märks på lite olika sätt. De andra lagen har spelat färdigt och en del har till och med börjat träna försäsong igen. En lång säsong har det varit och det innebär såklart lite skavanker här och där, men det är här vi vill vara och har det häftigaste framför oss nu.

– Vad förväntar du dig att vi kommer att bjudas på för handboll i de här finalmatcherna?

– Det enda jag vet säkert är att det kommer bli matcher fulla med mycket vilja, kamp och ett massivt publikstöd från båda lagen. I övrigt räknar jag med jämna matcher där små saker avgör från match till match.

-Slutspelsprogrammet har ju skiftat med en del långa speluppehåll. Nu blir det desto tightare. Hur känns det?

– Det är klart att det blir en påfrestning för alla inblandade och framförallt för spelarna såklart. Vi har dock truppen i gott skick och jag tycker det är så det ska vara i ett slutspel.

-Det blir din andra raka final med IFK. Nu inför fullsatta läktare. Vad betyder det?

– Det kommer bli en helt annan grej i år. Jag ser mycket fram emot det, precis som alla spelare gör. Det är få förunnat att få vara med om en SM-final inför fullsatta läktare så det är bara gå in och njuta av det hela.

 -Vad kommer att avgöra den här finalserien?

– Det kan jag bara spekulera om, men jag tror att laget som har bäst ork, fokus och tillstånd i slutet av matcherna när det ska avgöras kan bli en nyckelfaktor.

 -Ser du några särskilda nyckelspelare i Ystad?

– Ja, det finns många men om jag ska välja ut några får det bli Jonathan Svensson, Julius Lindskog och Kim Andersson, alla på nio meter.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström