Sigge ser fram mot onsdagens publikfest

Efter EM-uppehållet har IFK Skövde spelat fem matcher i Handbollsligan – alla med segrar. Utöver det två Europacupmatcher som båda slutade oavgjorda under ordinarie speltid. Det täta matchprogrammet fortsätter och närmast väntar nu dubbelmöten med toppkollegan IFK Kristianstad.  Först är det fokus för IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans manskap på hemmamötet på onsdag.

– Trots fortsatt en del problem med skador och sjukdomar har 2022 inletts med fem ligasegrar. Hur nöjd är du med det som dina mannar visat upp?

– Jag har svårt att vara något annat än väldigt nöjd med hur killarna agerar just nu, både på träningar och match. Vi är just nu otroligt bra på att reda ut tuffa uppgifter och just nu är vi oerhört starka som grupp.

– Nu blir det alltså IFK Kristianstad gånger två inom loppet av fem dagar. Blir det lite känning av slutspel när man möter samma lag tätt inpå varandra?

– Ja, det kan kännas så, framförallt till den andra matchen, men där är vi ju inte än. Vi har enbart siktet inställt på onsdagens match nu och ser fram emot den.

 – Kristianstad har verkligen kommit igång bra och gör ingen hemlighet av att det är guld som siktet är inställt på. Vad är främsta styrkorna i den här upplagan av Kristianstad?

– Dom har först och främst väldigt många skickliga spelare som är farliga på många olika saker. Dom jobbar stenhårt i försvaret med mycket fysik och intensitet. Sen vill jag påstå att dom är starkare på deras hemmaplan än på bortaplan, men helt klart behöver vi vara bra för att vinna.

 – Kommer det att bli lite av ”hjärnornas kamp” när förre IFK-tränaren Jonas Wille står på andra sidan?

– Det är alltid en kamp vid sidan av, men den största och viktigaste kampen utspelar sig på plan där spelarna hela tiden är i dialog om vad man ser och vill göra. Men absolut, Wille har ju koll på dom flesta av våra spelare sedan innan och han kommer naturligtvis dela med sig av sina åsikter till sina spelare.

– Mot IFK Ystad senast saknades fortfarande en del spelare och dessutom fick Matias Helt Jepsen utgå. Hur ser läget ut inför onsdagsmatchen?

– Det ser hoppfullt ut. Jag räknar med att ha tillbaka Matias och även Bjarni som inte var med sist.

– Publikintresset inför matchen är stort. Allt tyder på att du för första gången som IFK-tränare får hjälp av en mycket välfylld Arena Skövde. Kan det bli tungan på vågen?

– Ja, absolut! Hade jag varit Skövdebo hade jag inte tvekat en sekund på att vara på plats för det här kommer bli en häftig inramning och en otroligt rolig match att se på. Vi lovar att kämpa som vilda vildsvin och behöver ert stöd. Ni är både väldigt uppskattade och viktiga för oss.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström