Sigge snackar inför IFK Ystad

Det är ett tätt matchprogram för IFK Skövde HK nu. Redan på lördag är det dags för nästa uppgift då IFK Ystad står för motståndet i Arena Ystad. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell gläds förstås åt fyra raka ligasegrar, men nu är det helt fokus på vad som väntar efter en lång bussresa på lördag.

– Du var mycket nöjd efter onsdagsmötet med Redbergslid – inte minst med tanke på tuff förlust i europacupmötet och den långa och jobbiga hemresan strax före RIK-matchen. Var det något du var särskilt glad över att se?

– Ja, jag var väldigt nöjd med sättet vi hanterade uppgiften på. Vi håller nere RIK som är ett målglatt lag – ligger runt 30 gjorda mål i snitt – och det är riktigt bra gjort. Det gläder mig lite extra.

– Återigen är det alltså ett lag i botten av serien som väntar. IFK Ystad kämpar för sin existens i ligan och sådana matcher kan ju vara svåra att hantera. Vad gäller att tänka på i första hand?

– Det viktigaste är att vi är ödmjuka inför uppgiften och är medvetna om vad som krävs från vår sida. Om vi tillåter oss att gå ner oss några procent så är dom så pass bra att dom kan slå oss. Dom krigar som djur på plan och kommer sälja sig dyrt. Det hade vi också gjort om vi var i deras läge.

 – Var har IFK Ystad som främsta styrkor och vad gäller det att se upp med extra?

– Jag tycker först och främst att dom sliter och jobbar stenhårt i försvaret. Dom har också flera kvicka, spelskickliga spelare på nio meter som det gäller att få stopp på. Att dom ligger där dom ligger just nu är lite av en överraskning för mig för jag tycker dom har högre kapacitet än så.

 – Hela säsongen har ju inneburit mycket skador och sjukdomar. Hur bedömer  du läget i truppen just nu?

– Betydligt ljusare än det var när det var som värst. Det är klart att det är en intensiv matchperiod och spelarna har lite skavanker här och där. Vi har ändå så pass mycket folk på träningar och matcher att vi kan byta runt.

 – Under den här 14-dagarsperioden vi är inne i nu har ni fem matcher. Hur ser träningspassen ut mellan matcherna och har ni några särskilda åtgärder för återhämtning mellan matcherna?

– Just nu handlar det mycket om att träna på det mest nödvändiga och att vara förberedd för den kommande matchen. Det blir inte så mycket utvecklingsfokus i träningen nu precis.

Matchstart på lördag är kl 15.00. Matchen sänds som vanligt i C More.

Bengt Andersson