Sigge snackar inför Sävehof

Toppmatcherna följer slag i slag nu i Handbollsligan. Efter dubbelmatcherna mot IFK Kristianstad väntar på torsdag svenska mästarna och serieledarna IK Sävehof för IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans manskap.

– Först en titt bakåt. Ni vände hemmanederlaget mot Kristianstad till seger på bortaplan några dagar senare. Det tyder på stark moral och styrka.

– Ja, det tycker jag verkligen. Att vinna borta mot Kristianstad är alltid en stark bedrift och jag tycker att vi gör en riktigt stark insats.

– Slutspelsplatsen är helt klar. Fyra matcher återstår i serien. Hur viktigt är det hamna så högt upp som möjligt inför slutspelet?

– För oss är det viktigt att vinna matcher och fortsätter vi göra det kommer vi också få ett mer gynnsamt läge inför slutspelet. Så det är bara att ösa på, men med den populära klyschan, en match i taget såklart!

– Sävehof har imponerat stort de senaste säsongerna och går mot en ny serieseger. Det är också ett tag sedan IFK besegrade Partillegänget. Kan det vara dags nu?

– Det kan det absolut! Vi vet att vi kan slå alla lag och i de tidigare matcherna mot dom de senaste säsongerna har vi haft ett ganska stukat lag. Men visst, det är ett väldigt bra lag, men vi är verkligen sugna på att ta oss an den uppgiften.

– Vad är det som gör Sävehof så starkt?

– Jag tycker främst att det är deras anfallsspel som utmärker sig. Dom har en tydlig spelidé där dom utnyttjar spelarnas individuella egenskaper på ett effektivt sätt. Sen är det en klubb som är van att vinna och det är inte helt obetydligt heller.

– Alla tränare och spelare har bra koll på varandra i ligan. Är det över huvud taget möjligt att komma med några nya drag som kan överrumpla?

– Man kan hitta på allt möjligt om främsta syftet är att överraska motståndaren. Men man ska ju klara av att hantera det själv också, lita på sin egna spelidé och det man har gjort under säsongen som i vårt fall har varit lyckosamt.  Men visst finns det finns alltid små taktiska drag man kan putta in, som kan ge positiva resultat

– Redan på söndag är det match igen när Malmö kommer till Arena Skövde. Är det möjligt att bara ta ”en match i taget” när spelprogrammet är så här tätt?

– Ja, vi är helt på det klara med att det är så vi vill tänka och jag ser inte att vi fallerar i det.

Text: Bengt Andersson

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com