Sigge vill sätta stopp för Ystad

Fredag kväll är det dags för SM-final 4. Efter förlusten i tisdags har IFK Skövde kniven på strupen och måste vinna bortamatchen mot Ystads IF. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hela laget är redo för den fjärde matchen i SM-finalen.

-Vi har goda chanser att vända detta och har en målbild där det handlar om att vi ska spela en femte och avgörande finalmatch hemma på tisdag.

Fantastisk bortasvit

På fredag kväll spelas ”måstematchen” i Ystads arena och IFK-spelarna kommer väl förberedda till den andra bortamatchen.

-Vi har haft en fantastisk slutspelsserie borta och har hittills faktiskt inte förlorat en enda bortamatch i slutspelet. Det tar vi med oss på fredag, säger Signell.

Dagarna efter tisdagens hemmaförlust har det varit lugn träning och mycket prat och diskussioner.

-Vi har inte för avsikt att ändra något särskilt i vårt spel men det handlar ju om att vi sätter de lägen vi faktiskt spelade oss till hela matchen i tisdags. Det handlar om att vi ska vara både fysiskt och mentalt med på banan hela matchen.

 Målbilden klar

Sigge och hans manskap har målbilden klar för sig. En vinst i Ystad fredag kväll innebär en möjlighet att avgöra hemma nästa tisdag och det – lovar Skövdetränaren – skulle innebära en oförglömlig upplevelse för hela laget och alla dess fans.

Ordinarie manskap

Bjarni Valdimarsson fick utgå i slutet av senaste matchen och Viktor Hallén spelade mycket sparsamt. En lårkaka ska inte ställa till det för Valdimarsson och Hallén har undersökt sitt onda knä som också det ska tillåta spel.

Matchstart i Ystad Arena fredag kl 19.10

Text: Annika Andersson Foto: Viktor Ljungström