Sjätte HK-segern på raken: Oväntat, häftigt…och Adam Ljungquist!

Fyra niometerspelare på frånvarolistan hos HK Skövde.  Då kliver Adam Ljungquist ner från A-laget, går i bräschen, och visar vägen bland juniorerna. Onekligen en bra start på sista veckan som tonåring…!

– Man får passa på innan man tar steget in i vuxenlivet, skrattar Adam, som fyller 20 kommande fredag, dan före julafton.
HK Skövde har just erövrat sin sjätte seger i följd, via 31-27 (19-14) på bortaplan i fyrapoängsmatchen mot IK Baltichov, och definitivt tagit plats i toppskiktet i div 2 västra.
Tränaren/coachen Peter Johansson summerar matchen och höstavslutningen med två ord:
– Oväntat och häftigt!
Ett föredöme
Skador på Theodor Lindahl, Jacob Gustavsson, Gustav Karlsson och Arvid Garp. Dessutom Linus Gustavsson kvar i Skövde för att träna med A-laget. Så såg de sargade förutsättningarna ut inför bussturen söderut:
– Bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Men med Adam (Ljungquist) i laget fick vi ett föredöme som gjorde oss trygga, resonerade HK-ledningen
Adam spelade nonstop som spelmotor och som tvåa i försvaret med bland annat ett halvt dussin 17-åringar omkring sig.
– Lätta att kommunicera med och förstå. Vi körde på och fick valuta för den snabba handboll vi spelade, påpekar den blivande 20-åringen.
Hur hamnade du plötsligt i HK igen?
– Eftersom jag inte kom in på planen och därmed registrerades som ”aktiv” i senaste ligamatchen mot Önnered gavs en möjlighet till HK-spel. Så jag frågade ”Sigge” (IFK-tränaren Henrik Signell) och fick klartecken.
Matchen då? Jo, Vilda Västern inledningsvis och öppna spjäll. Tempo furioso med 7-7 på tavlan efter sju minuter. Därefter ett HK-ryck från 9-9 till 14-9 på 2.50 minuter.
Efter paus hade gästerna flera sexmålsledningar när Baltichov plötsligt kom så nära som två bollar (23-25). Då följde en timeout som innebar ett avstamp till 31-24 – där HK sa tack, farväl och God Jul!
Skoog duktig i målet
Nu handlade det givetvis inte enbart om Adam Ljungquist även om han uppträdde i kostymen som banans gigant. Alexander Skoog i målet var mycket pålitlig. Kvicksilvret Isak Borg sprang in kontring efter kontring. Med mera, med mera.
Adam Ljungquist får slutordet:
– Önskemålet med spel i HK var helt mitt eget. Men i morgon (söndag) tränar jag med A-laget igen och på måndag önskar jag att vi spöar Alingsås i Arenan.
Sista veckan som tonåring har bara börjat…
HK:s målskyttar mot Baltichov: Isak Borg 8, Simon Brodow 6, Adam Ljungquist 5, Wilmer Gustafsson 4, Erik Enell 3, Alfred Gustafsson 2, Philip Hufvudsson 2, Hugo Johansson 1.
Text: Kjell-Ove ”KOA” Andersson
Foto: Viktor Ljungström
TUFFT JANUARI – PLUS USM DÄREFTER!
För HK Skövde väntar nu ett kort uppehåll i seriespelet, för att träna/läka ihop, fram till måndagen den 2 januari då serien vänder med returmöte mot IK Baltichov. Avkast kl 19.30 i Arena C. Ta gärna en promenad dit, trampa bort julmat och nyårsfirande, och heja på grabbarna!
Efter en tuff januari med fem matcher blickar den här årskullen, födda 2004-05, också fram mot steg 3 i USM som avgörs helgen 4-5 februari. IFK reser då till Eskilstuna där Guif, HK Erping samt Täby HK svarar för motståndet.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com