Stocken efter första kvartsfinalerna

Äntligen är slutspelet igång och som vanligt blir det jämnare och tätare än man förväntar sig i matcherna och det är väl därför man älskar det här!

Lugi började med att sätta tonen i detta slutspel genom att från ingenstans slå storfavoriten Sävehof på bortaplan utan Casper Käll. Otroligt imponerande!

Ska bli otroligt intressant att se vad IKS svarar med i nästa fight. Mitt span är att Skipagøtu börjar se sliten ut och känns lite ensam på nio meter för tillfället. Tror Sävehof tar sig i kragen men nu är det ordentlig press på dem för första gången på länge!

 

IFK fick kämpa mot ett svårspelat Hammarby. Vi får nog vänja oss vid att det kommer se ut som det gjorde med mer kamp än skönspel. Kändes länge som IFK hade full kontroll på matchen men fick aldrig det där dödsrycket utan Bajen kunde kriga sig kvar och till slut är det små marginaler som avgör.

IFK måste hitta ett motmedel mot den höga spetsen emot Thurin till nästa matchen. Annars är jag rädd för att vi har 1-1 i matcher. Hammarby i sin tur bör hitta ett sätt att göra enklare mål – kändes som man fick slita enormt för varje mål.

 

Ystad IF gjorde väl det man kan förvänta sig och slår Malmö i en jämn tillställning. Kim Andersson och målvaktsspelet skiljer lagen åt i denna matchen. Denna matchserien lär bli lång men fördel YIF just nu!

 

I den sista fighten fick vi se Kristianstad mosa potatisgänget från Alingsås. AHK ser inte ut att ha någon harmoni alls i laget medan Kristianstad såg stabilare ut än i slutet på grundserien. Luktar 3-0 i denna matchserien lång väg…

 

Överlag jämna och fina kvartsfinalersom avgörs med dom små marginalerna! Härliga inramningar i både Skövde och Kristianstad som får en att vilja tillbaka till den stora scenen igen….

/Stocken

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com