Stort publikstöd önskas på söndag!

På söndag är det dags för IFK Skövdes sista hemmamatch i Handbollsligan 2021-22. Det är den uppskjutna matchen mot Hammarby  som ska spelas innan ligan avslutas med full omgång på onsdag. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell satsar på två segrar i de avslutande omgångarna för en så bra placering som möjligt inför kommande slutspel.

– Efter de båda tuffa matcherna mot toppkollegorna Sävehof och HK Malmö kom väl en veckas spelledighet lämpligt?

– Ja, det har varit några välbehövliga dagar för oss med lite andrum och utrymme för att få samla energi inför de avslutande matcherna i serien.

 – Hammarby väntar nu – ett Hammarby som har gjort en riktigt bra comeback i ligan. Veteranen Martin Dolk tycks vara bättre än på länge. Här finns ju också storskyttar som Gustav Davidsson och Skövdebekantingen Edwin Aspenbäck. Hur ska man få stopp på Hammarbys offensiv?

– Det är riktigt som du säger att det är spelare med väldigt hög kvalité som gjort det allt bättre ju längre säsongen har lidit. Dom spelar en lurig anfallshandboll. Lite annorlunda än de flesta lag där deras syfte är att dra isär motståndarnas försvar och det blir en av utmaningarna för oss att hantera. Edwin Aspenbäck tycker jag gör det väldigt bra just nu och det är ju glädjande att se även om jag gärna ser att vi gör det kämpigare för honom mot just oss då.

– Efter Kristianstads förlust mot RIK har ju möjligheterna öppnats för en andraplacering i sluttabellen. Hur inspirerande är det?

– Det är såklart en möjlighet som vi gärna vill ta även om vi är beroende av att Sävehof vinner mot Kristianstad i den sista matchen. Vi kan bara fokusera på att göra vårt jobb och det lever vidare vid vinst mot Hammarby. Det är alltså full fokus på den insatsen först.

– Detta är alltså en flyttad match som nu kolliderar med landslagsuppdrag för några spelare. Hur påverkar det uppladdningen och uppställningen på söndag?

– Det påverkar på så sätt att Fabian Norsten inte kommer kunna vara med eftersom han är med landslaget.

– Har ni över huvud taget funderat på vilket motstånd det kan bli i kommande kvartsfinaler?

– Nej, det är ingen idé för det är så mycket som kan hända med tabellplaceringarna de här två sista omgångarna.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström