Tårtkalas för 41-åringen ”Krille”

Kristian ”Krille” Svensson hade många anledningar att ägna dagen efter MATCHEN åt att fira. Själv fyllde han 41, pappa Björn fyllde 70 och barnen bjöd på chokladtårta. Sen fanns det förstås en härlig känsla i kroppen att vakna upp efter Kristianstadssegern på måndagskvällen. Detta i vetskap om att finalplatsen är säkrad.

”Krille” var en av de tongivande på måndagskvällen i det IFK som nu laddar om för att för andra året i rad spela om SM-guldet. Att han skulle få mycket speltid på måndagskvällen var bestämt redan innan matchen.

– Tanken var att Adam Ljungquist och jag skulle få mer speltid tillsammans och då passade det ju bra att både Jack och Matias kunde vila sina kroppar lite mer. Efter elva minuter kände vi nog att vi hade ett bra grepp om matchen, säger måndagskvällens femmålsskytt.

Mycket att fira

På tisdagen var de ändå andra saker än handboll som stod i fokus. ”Krille” hade ledigt från jobbet, kunde äta födelsedagslunch med sin far, och sen köpa tårta tillsammans med barnen. På kvällen blev det middag på restaurang med familjen.

– Men jag har ett väntande samtal från Gunnar Blombäck som jag ska ringa så lite mer handbollssnack blir det säkert även idag.

Revansch eller hemmaplan

Frågan om vad som är önskemotståndaren i finalen är ”Krille” mest nöjd med att laget tagit chansen att få spela final igen efter den trista tre-noll-förlusten förra säsongen.

– Sävehof, där har vi en gruvlig revansch att kräva, mot Ystad får vi fler hemmamatcher. Det finns fördelar med båda alternativen.

Tuff höstsäsong

”Krille” kan annars konstatera att den gångna säsongen inte bara varit en nedförsbacke. Hösten var kantad av skador på tongivande spelare och det var en tuff period i oktober och november. Efter jul har laget varit intakt och IFK har klivit uppåt i tabellen.

Hela tiden har lagets målsättning varit att bärga blåvitts första SM-guld. Den målsättningen finns kvar bedyrar ”Krille”

Träning i sommar

När det gäller hans egen framtid som elitspelare är ingenting klart.

– Jag slutade ju efter förra säsongen men sen gjorde skador att jag kom tillbaka på planen. Som biträdande tränare blev det mer fokus på spel och det har gjort att Henrik Signell fått dra ett mycket tungt lass kring allt som hör tränarstaben till. Det har han gjort på ett utomordentligt sätt, berömmer ”Krille”.

Vad som händer på banan till hösten ligger inte hos ”Krille” menar han:

– Jag har sagt att jag älskar att spela handboll och vill göra det så länge det känns bra i kroppen. Hur det blir med mitt agerande på planen till hösten är något som ”Sigge” och ”Uffe” får avgöra. Jag tänker i alla fall hålla mej bättre i form denna sommar än under den förra.

Annika Andersson