Teambildning och match väntar IFK

Vi är mitt uppe i EM-slutspelet. För IFK-truppen innebär det uppladdning inför ett mycket tätt spelprogram med både Europa- och ligaspel. Vi passar också på att låta IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell ge sina intryck på EM så här långt.

 

Möten, aktiviteter och match

IFK-truppen ger sig på torsdag iväg till konferensstället Loka Brunn. Där väntar en del möten, lite samkväm, lagaktiviteter och avkoppling i form av spa för dom som vill det.

På fredag går resan till Eskilstuna. En träningsmatch mot Eskilstuna Guif på kvällen följs av övernattning och träningspass på lördag förmiddag.

– När vi kommer hem till Skövde på lördag avslutar vi denna samling med en prestigefull gruppaktivitet som ännu är hemlig men som jag har stora förhoppningar inför, säger IFK-tränaren lite kryptiskt.

– Vad tycker då du om EM så här långt?

– Jag tycker det har varit många roliga och jämna matcher. Intressant att glappen mellan de vanligtvis stora, tunga handbollsnationerna och de mindre på uppgång fortsätter att minska. Jag ser fram emot fortsättningen och många öppna, ovissa matcher.

– Sveriges insats då så här långt?

– Sverige tycker jag inte har övertygat hittills. Det är förstås lätt att bli kritisk när det inte blir vinster och när spelet inte fungerar så som man vet att det kan göra.

– Senast mot Tjeckien blev det dramatiskt. Varför?

– Ja, målvaktsspelet fungerade ju inte alls vilket vi varit bortskämda med i mer eller mindre varje match. Alla kan ha en dålig dag och jag tror och hoppas att vi får se det målvaktsspelet vi så många gånger tidigare hyllat.

– Anfallsspelet då?

– Det har sett lite avvaktande och ängsligt ut. Jag hoppas att killarna släpper ut det fartfyllda spel med bredd och snabbare bollsläpp som dom har i sig, men inte hittills visat fullt ut.

– Medaljchanser?

– Jag är övertygad om att dom är medvetna om vad som krävs för att gå långt och det vill jag tro att dom kommer visa framöver. Sen hur långt det räcker återstår att se, men kapaciteten för medalj finns även i den här turneringens lag.

Fotnot: Närmast för Sverige väntar Ryssland torsdag kl 15.30, Polen fredag kl 18.00, Tyskland söndag kl 18.00 och Norge tisdag kl 20.30. De två bästa i sexlagsgruppen spelar semifinal.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström