Två år till för Rex och Melanie

IFK Skövde och försvarskämpen Rex Blom har kommit överens om förlängning av kontraktet ytterligare två säsonger. Samtidigt har Rex sambo Melanie Felber skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Skara HF. De båda handbollsprofilerna blir alltså kvar i Skaraborg ytterligare ett par år.

– Det ska bli kul att fortsätta i IFK och vara med att hålla laget på toppnivå i ligan. Naturligtvis hoppas vi att kunna ta ytterligare steg och nå målet med ett SM-guld, säger 31-åringen.

Fortsätter utvecklas

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström gläds åt att IFK kan fortsätta tillsammans med försvarsklippan.

– Rex är numera inte bara en försvarsspelare av hög kvalitet utan han har också utvecklat sina offensiva kvaliteter på senare tid. Det är aldrig för sent att ta steg i sin individuella utveckling vilket Rex är ett bevis på, säger Ulf Nyström och fortsätter:

– Med sin fortsatta roll i klubben blir ju Rex egenskaper och erfarenhet viktiga nästa säsong – allt för att fortsätta driva laget vidare på den inslagna vägen framåt.

Tryggheten viktig

Rex kom till Skövde inför säsongen 2018-19. Han hade då haft tre år i norska Halden, men började elitkarriären i Stockholmsklubben Tumba.

Att stanna i Skövde kändes naturligt. Tillsammans med sambon Melanie Felber – lagkapten och nyckelspelare i Skara HF – väntas tillökning i sommar.

– Familjen trivs bra här och allt fungerar fint för oss. Det är en trygghet som gjorde beslutet att satsa vidare här givet, säger Rex

Fotnot: För Rex har det hittills i IFK-tröjan blivit 87 matcher och 63 mål i Handbollsligan, 15 slutspelsmatcher (13 mål) och två Europacupmatcher (4 mål).

Se även Skara HF:s hemsida

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor ljungström