Två nya år för William Elovson

IFK Skövdes 19-årige niometersspelare William Elovson har förlängt kontraktet till 2024.

– Det här känns jättekul. Tycker att vi har något stort på gång och att få vara med på den resan är verkligen härligt, säger ur-IFK-aren.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström tycker att Wille under hösten gjorde stora framsteg och att han bidragit både i defensiven och offensiven.

– Han är en otroligt fin handbollstyp som verkligen har framtiden för sig. Dessutom är det en härlig person med stort driv som hela tiden vill framåt i sin utveckling, säger Nyström

 Spännande framtid

William debuterade i elitlaget säsongen 2020-21 och har fått en allt större roll. En del skador har ställt till det, men nu är William beredd på en mycket intensiv spelperiod.

– Det kommer förstås bli tufft med så många matcher, men det är givetvis en härlig utmaning. Att dessutom få spela Europacupmatcher är också mycket spännande och utvecklande, säger William.

Från bollskola till eliten…

William började i IFK:s bollskola en gång i tiden och beslutade sig i 14-15-årsåldern att satsa helt på handboll. Så här långt har det blivit 19 ligamatcher med 22 mål plus två Europacupmatcher och sju mål.

”Wille” kommer från en riktig handbollsfamilj. Pappa Robert var som målvakt med och förde upp IFK i högsta serien för drygt 30 år sedan. För Robert blev det sedan 120 matcher i högsta serien kryddat med åtta slutspels- och sex Europacupmatcher. Anette (flicknamn Hägg) var en mycket duktig spelare och spelade bland annat 1992-93 i Skara HF. Williams syster Fanny spelar numera i Önnereds HK, men har Skövde HF som moderklubb.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström