Vilken handbollsvecka i Arena Skövde!

Det blir en handbollsvecka i Skövde utöver det vanliga. Elitlagets toppmöte med IFK Kristianstad på onsdag kompletteras med att både HK Skövde i div 2 och HK Blå Kamraterna i div 3 spelar två hemmamatcher var.

– Vi har sex matcher på åtta dagar för våra ungdomar. Häftigt förstås och jag hoppas verkligen att publiken även letar sig till Arena C den här veckan, säger Peter Johansson som är ansvarig för IFK Skövdes juniorverksamhet (på bilden tillsammans med ledarkollegan Fredrik Sääf).

I helgen blev det lite blandade resultat för ungdomslagen. BK vann stort, medan HK förlorade lite snöpligt efter två hemmamål av Stenungsund i sista minuten.

– Vi hänger i varje fall med högt i båda serierna när vi närmar oss slutet av seriespelet, säger Peter och ser fram mot hemmamatcherna i veckan.

Pusslande med lagen

Det här spelåret har inneburet ett pusslande för de båda ungdomslagen. Detta beror förstås mycket på att elitlaget haft många skador och sjukdomar. Det i sin tur har inneburit att ett antal unga spelare har fått förtroendet att spela med elitlaget i Handbollsligan.

– Det känns givetvis bra och är ett bevis på att vi har många killar som utvecklas hela tiden i bästa tänkbara miljö, säger Peter.

Som en följd att detta har många i de båda ungdomslagen fått extra bonustid.

– Många har tagit steg framåt. På juniorsidan tränar vi på och många visar härliga kämpatag hela tiden.

Veckans matcher

Tisdag: Blå Kamraterna- HKC 78 HK (Countrys U-lag)

Torsdag: HK- IF Hellton

Fredag: Blå Kamraterna-HB 78 Jönköping (Hallbys U-lag)

Söndag: HK-Rosendals IK (RIK:s juniorlag)

Matchtid tisdag, torsdag och fredag är kl 19.30. Söndagsmatchen spelas kl 14.00 – allt spelas i Arena C.

Godbitar

Peter Johansson ser fram mot veckan med en rad spännande och viktiga möten – allt från tisdagens derby för BK mot Countrys U-lag till juniormötet på söndag mellan IFK Skövdes och Redbergslids juniorlag.

– Jag kan i varje fall utlova frisk och härlig handboll från spelare som har en ljus framtid för sig, säger IFK Skövdes junioransvarige.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström