2017-09-09 Eskilstuna Guif – IFK Skövde

Lördag 2017-09-09 kl. 17.00 i STIGA Sports Arena

Domare: Andreas Isén och Martin Strand, länk till matchfakta

Tränarkommentar inför matchen:

Nu är vi framme vid dagen vi förberett oss för så länge. Det är alltid något speciellt med en premiärmatch och för andra året i rad får vi äran att inviga en ny arena. Ifjol var det mot Sävehof i Partille Arena, i år är det Stiga Sports Arena i Eskilstuna.

Facit mot Eskilstuna Guif förra säsongen var två oavgjorda och en vinst. Mycket talar för att det blir en jämn och spännande tillställning även på lördag. Förhandstipsen har ju ock så talat om att Guif och IFK kommer att slåss om en slutspelsplats.

För vår del har försäsongen varit lite upp och ner. Det har handlat om både skador och sjukdomar. Resultatmässigt har det också skiftat i träningsmatcherna. Nu är det ingen som fram på vårkanten kommer ihåg hur det gick före säsongen. Det är nu när serien drar igång det gäller och vi är verkligen laddade för att komma igång.

Målsättningen är att ta ytterligare ett steg och att vi satsar på att komma på slutspelsplats är ingen hemlighet.
Vi har också fått tre spännande nyförvärv som kompletterar truppen bra. Marcus Holmén och Axel Franzén debuterar i Handbollsligan för IFK på lördag.

Henrik Dahlberg kan dock tyvärr inte vara med inledningsvis på grund av en skadad hand efter en olyckshändelse. Det är lite osäkert på några andra håll också och vi vet att Michael Andersson är borta ytterligare ett tag efter hjärnskakningen han fick i cupmötet med Helsingborg.
Vi har emellertid en bredare trupp i år och kommer väl förberedda till festen i nya hallen i Eskilstuna!

Patrik Liljestrand

Var kan jag följa matchen?

Lokaltidningen SLA.se följer alla matcher

Se matchen live via Cmore.se

P4 Skaraborg Sveriges Radio

Livescore på www.svenskhandboll.se