2017-11-16 IFK Kristianstad – IFK Skövde

Torsdag 2017-11-16 kl. 19.00 i Kristianstad Arena

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér, länk till matchfakta

Tränarkommentar inför matchen:

En svårare uppgift än att möta Kristianstad på bortaplan torde inte finnas i svensk handboll. 52 matcher utan förlust mot svenskt motstånd talar sitt tydliga språk om vilken klass de svenska mästarna håller. Ändå tycker jag kanske uppgiften på ett sätt är den lättaste – här finns ju inget att förlora.

Nu har Kristianstad ett tufft spelprogram. Första Champions Leaguesegern denna säsong kom i lördags och tisdagskvällens bortamöte med Alingsås tillhör ju toppfighterna i Handbollsligan. Kristianstad har förstås en imponerande trupp och ger oss självfallet inte något gratis på torsdag kväll.

Senast mot Sävehof tycker jag vi hade bra energi i laget fram tills det var en kvart kvar. Ett par missade lägen gjorde att vi inte fick riktigt kontakt och sedan rann det i väg mot slutet. Vi skapade också många lägen, men det gäller förstås att sätta dit bollarna också…

Vi har en tuff period bakom oss och efter Kristianstad väntar två andra skånska topplag – Malmö hemma nästa onsdag och Lugi borta den 1 december. Även om det ser svårt ut går vi in i varje match med förutsättningen att det finns chans att ta poäng – även när det gäller Kristianstad borta!

Patrik Liljestrand

Var kan jag följa matchen?

Lokaltidningen SLA.se följer alla matcher

Se matchen live via Cmore.se

P4 Skaraborg Sveriges Radio

Livescore på www.svenskhandboll.se