Alingsås HK — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Wed 26. Feb 2020, 19:00 Handbollsligan 2019/2020

Recap

Referat:

Fabian storspelade och storseger mot Alingsås

IFK Skövde gjorde en helgjuten insats mot Alingsås i Estrand Arena på onsdagskvällen. Med klara 26-19 (12-11) tog IFK sin andra seger i Alingsås den här säsongen. Hela laget storspelade men särskilt måste förstås först nämnas Fabian Norstens storspel i målet med över 50 i räddningsprocent.

IFK har gjort till vana att storspela mot Alingsås på bortaplan. Den här insatsen var i klass med den i höstas då det blev tremålsvinst.

-En helt igenom gedigen insats. Jag är stolt över grabbarnas suveräna insats, summerade IFK-tränaren Jonas Wille efter matchen.

Jämn inledning

Första halvlek var riktigt jämn. Efter 7-7  efter en kvart spelat tog IFK en tremålsledning som följdes av fyra raka Alingsåsmål. Innan paus kom dock IFK igen och slutade med tre mål och pausledning med 12-11.

Andra halvlek inleddes mycket starkt av gästerna. Inte minst sedan Alingsås försvarsstrateg Fredrik Teern fått sin tredje utvisning rann det iväg till IFK:s fördel och ledningen blev snabbt både fyra och fem mål. Att det slutade med sjumålsvinst är förstås anmärkningsvärt starkt.

-Ett extremt bra försvarsspel. Det är disciplinerat över lag och hela truppen bidrar, berömmer Jonas Wille.

Inte bara Fabian…

Fabian Norsten gör alltså en ny fantommatch och räddar mer än varannat skott. Efter matchen är han förstås nöjd men även ödmjuk och hedar försvarsinsatserna framför honom.

-Då är det kul att spela, säger Fabian i den ena intervjun efter den andra.

Det finns många att berömma även om det var hela laget som var på topp. Kristian Svensson fick lite av islossning framåt och blev bäste målskytt. Adam Samuelsson kom in ganska tidigt och var strålande. Victor Ljungkvist ska också ha en extra blomma.

-Men vi är enhet där alla soldater gör sitt, säger IFK-tränaren med ett leende.

Målgörare

IFK Skövde: Kristian Svensson 5, Richard Hanisch 4, Christopher Hedberg 3, Matias Helt Jepsen 3, Jack Thurin 3,  Dan Beck-Hansen 2, Victor Ljungqvist 2, Kristian Jakobsen Stranden 2, Adam Samuelsson 1 och Rasmus Wremer 1.

Alingsås HK: Felix Claar 6, Benjamin Helander 6, Samuel Lindberg 2, Johan Nilsson 2, Axel Franzén 1, Niclas Barud 1, Andreas Lang 1.

Text: Bengt Andersson

Foto: Viktor Ljungström

 

Inför:

Onsdag 2020-02-26 kl 19:00 i Estrad Alingsås

Domare 1: Mirza Kurtagic
Domare 2: Mattias Wetterwik
Funktionär: Carro Vijil
Funktionär: Juri Aadli
Delegat/MI: Patrick Håkansson

Handbollsligan går nu in ett avgörande skede där det är ett ganska tätt matchprogram under de avslutande omgångarna. Näst i tur för IFK Skövde är serieledande Alingsås på bortaplan nu på onsdag. En kamp som IFK-tränaren Jonas Wille ser fram emot förstås.

– Efter 26 spelade omgångar har ni faktiskt någon poäng mer än vid motsvarande tid under succésäsongen 2018-19. Vad är du mest nöjd med så här långt?
– Det är först och främst den framgången vi haft defensivt – försvar och målvakt. Och att vi hittills ha klarat att leverera så pass stabilt som vi har gjort när förväntningarna är stora.

 – Är det några detaljer i spelet som särskilt behöver förbättras för att det ska bli ett bra slut på det här spelåret?
– Ja, det är det alltid. Det är annorlunda saker som funkar några dagar och som inte fungerar lika bra andra dagar. Så det handlar väl först och främst om att nöta så pass mycket att spelet sitter i ryggmärgen.

Nu väntar alltså serieledande Alingsås. Ser du också Alingsås som seriens bästa lag?
– Ja, Malmö och Alingsås har varit mest stabila. Dom har ligans kanske bäste försvarsspelare i Fredrik Teern och bäste anfallsspelare i Felix Claar – plus ett gott kollektiv.

– Det blev en seger och en förlust mot Alingsås i höstas – båda gångerna noterades bortasegrar. Ser du det som tillfälligheter?
– Ja, men det visar i alla fall att det är två jämna lag.

 – Förra matchen i Alingsås har du nämnt som den kanske bästa totala insatsen hittills. Kan ni upprepa framgången?
– Ja, absolut så är det möjligt!

 

Bengt Andersson

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
Alingsås HK19Förlorare
IFK Skövde26Vinnare