Alingsås HK — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Wed 24. Mar 2021, 19:00 SM-slutspel 2020/2021

Recap

Makalös andra halvlek gav IFK 2-0 i kvartsfinalen

IFK Skövde gjorde en fantastisk andra halvlek i Estrad Arena på onsdagskvällen. Hemmaledning med hela 13-8 i paus vände iFK till så klar seger som 27-22. Rasmus Wremer med åtta mål var en av de stora segerorganisatörerna.

IFK har alltså tagit ledningen med 2-0 i bäst av fem matcher. Semifinalplatsen kan säkras hemma i Arena Skövde på söndag.

– Det här var naturligtvis en lika härlig som tung seger. Våra spelare visade åter en fantastisk moral, kommenterade en mycket glad IFK-tränare Henrik Signell en stund efter slutsignalen..

Motvind i första halvlek
Det såg annars ganska mörkt ut inledningsvis den här kvällen. Alingsås tog raskt initiativet i matchprotokollet. Ledning med 6-3 efter en kvart ökades på i andra delen av första halvlek till hela sex måls överläge för hemmalaget. Framåt stämde det inte alls för IFK. Frilägen och straff blev resultatlösa. När dessutom hemmamålvakten Gustav Skagerling var omutbar såg det riktigt mörkt ut.

– I paus var vi ändå ganska lugna. Självfallet var alla medvetna om att det fanns saker att förbättra. Det handlade om gå tillbaka till grunderna och spela det spel vi är trygga med, sammanfattade Henrik Signell.

Kanonstart efter paus
Andra halvlek startade IFK på ett smått fantastiskt sätt. Med fem raka mål var gästerna ikapp.

– Utdelningen var hundraprocentig i början av andra halvlek. Att ta in ett femålsunderläge på sex minuter gör man inte varje gång och vi måste var ödmjuka med den utvecklingen, sade IFK-tränaren.

Målvaktsbyte i Alingsås – Anton Hagvall in – och  AHK återtog ledningen  med två bollar.

Efter en kvart var ändå IFK uppe i 18-18 och strax därefter i ledningen för första gången, 18-19 på tavlan efter två mål av Rasmus Wremer. Med tio minuter kvar ledde IFK med 20-19 – en ledning man sedan aldrig släppte. Avslutningen blev till och med ganska lugn och andra halvlek vann alltså IFK med hela tio bollars marginal.

Många matchhjältar…
När IFK vände i andra halvlek var det många som steg fram och tog ansvar.

-Killarna visade hur mycket det finns i det här laget, var sportchefen Ulf Nyströms kommentar.

Rasmus Wremer gjorde återigen en suverän insats. Matias Helt Jepsen fick pris som bäste IFK-are, men det finns fler att lyfta fram som till exempel Jack Thurin med sina sju mål. Fredrik Mossestad hade en tung första halvlek, men kom tillbaka med bland annat två viktiga mål i andra halvlek. Håvard Åsheim svarade också för viktiga räddningar när det fortfarande stod och vägde.

Moberg-Andersson stark
I Alingsås var William Andersson-Moberg det stora orosmomentet och prisades som bäste hemmaspelare. Lang och Helander svarade också för åtskilliga fina avslut.

Nu gäller det alltså tredje match på söndag.

– Vi har ett bra utgångsläge förstås, men får absolut inte slå oss till ro. Alingsås har alltid förmåga att komma igen och vi måste komma upp till toppstandard på nytt, är Henrik Signells slutord denna kväll.

Målgörare
IFK Skövde HK:
Rasmus Wremer 8, Jack Thurin 7, Matias Helt Jepsen 3, Dan Beck-Hansen 2, Victor Ljungquist 2, Fredrik Mossestad 2, Richard Hanisch 2 och Rex Blom 1.

Alingsås HK: Benjamin Helander 8, William Andersson-Moberg 7, Andreas Lang 5, Samuel Lindberg 1 och Axel Franzén 1.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Inför:

Onsdag 2021-03-24 kl 19:00 i Estrad Alingsås

Domare 1: Johan Gomér
Domare 2: Martin Gomér
Funktionär: Lars-Peter Forsberg
Funktionär: Juri Aadli
Delegat/MI: Lars Berndtsson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
Alingsås HK22Förlorare
IFK Skövde27Vinnare