Alingsås HK — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Thu 1. Apr 2021, 16:45 SM-slutspel 2020/2021

Recap

IFK klart för semifinal!

IFK visade vägen från start och tog snabbt ledningen med 4-1 och ledde efter en kvart med fem bollar. Som mest var det 13-5 i IFK-favör och pausledningen blev klara 14-7.

-Vi gör en fantastisk match och jag tycker förstås att det är jätteskönt, tyckte en lika nöjd som stolt IFK-tränare Henrik Signell efter matchen och fortsatte:

-Det märktes från början att vi var beredda. Försvarsselet är mycket bra och Alingsås har haft anmärkningsvärt få spelmål i den här matchserien. Dessutom har vi hindrat deras annars så starka kontringsspel på effektivt sätt.

Stark inledning

Inledningen av andra halvlek var förstås viktig. Skulle Alingsås kunna komma ikapp? Icke då! Håvard Åsheim hade 53 i räddningsprocent efter första halvlek och fortsatte på samma väg efter paus. Inte minst minns vi två otroliga dubbelräddningar och det dröjde nästan tio minuter innan Alingsås gjorde sitt första mål i andra akten.

Nu var även Alingsås målvakt Anton Hagvall bra och därför kunde ändå aldrig det riktigt stora IFK-rycket komma. När Adam Samuelsson gjorde 20-11 och strax efter täckte ut ett Alingsåsavslut var ändå matchen avgjord!

Bättre i allt

Alingsås var ju piskat att vinna för att säsongen inte skulle ta slut. Då var IFK bättre i allt!

-Ja, vi är bättre i många delar. Killarna visar mod, kommer i högre fart och gör en fantastisk match. Det finns mycket att ta med sig till kommande matcher, summerade ”Sigge” Signell.

Alingsåstränaren Mikael Franzén var förstås besviken.

-Vi gör en dålig match rakt igenom och Skövde vinner klart och rättvist. För mig är det sämsta resultatet under mina nio år i Alingsås och det svider förstås, sammanfattade AHK-tränaren.

Många hjältar

Av det som sviktade i IFK en del i kvartsfinal tre fanns inget. Försvarsspelet var starkt och ingen av de vanligtvis starka avslutarna i Alingsås kom till alls.

Störst av alla var ändå Håvard Åsheim som totalt kom upp i 55 räddningsprocent. Håvard var givetvis strålande glad efter matchen.

-Att få göra en så här fin insats i en så viktig match är givetvis härligt. Det är till och med lite svårt att sätta ord på, men jag måste också berömma och tacka killarna framför mig som gjorde en strålande insats, blev Håvards ord efter slutsignalen.

Jack Thurin utsågs till Månadens lirare i mars och visade varför, inte minst med många fina mål i första halvlek. Matias Helt Jepsen var bättre än på länge och då tänker vi inte bara de sju målen han producerade.

-Det är självfallet skönt att kunna bidra. Den här gången blev det kanske fler mål än vanligt, men jag kunde nog satt dom andra i fler lägen, tyckte en lite självkritisk Matias Helt Jepsen.

Matias var förstås jättenöjd med  många saker och lagets insats.

-Vi visade att vi kan spela på en hög nivå, sa´en glad nummer 10.

Rasmus Wremer gör viktiga mål när fortfarande inte allt är klart och Dan-Beck Hansen är klippan både bakåt och framåt. Ja, raden av plusord till IFK-are kan göras hur lång som helst en dag som denna…

Axels sista i AHK

Det var inte många som kom upp i klass i Alingsås. Undantaget var förre IFK-spelaren Axel Franzén som nu med vemod gjorde sin sista match i AHK-tröjan. Utlandsspel väntar för Axel liksom Andreas Lang.

Målgörare

IFK Skövde: Matias Helt Jepsen 7, Jack Thurin 7, Rasmus Wremer 3, Dan Beck-Hansen 3, Fredrik Mossestad 2, Richard Hanisch 2, Adam Samuelsson 1 och Hampus Söderman 1.
Alingsås HK: Axel Franzén 6, William Andersson Moberg 4, Daniel Blomgren 4, Samuel Lindberg 3, Benjamin Helander 2 och Andreas Lang 2.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström

Inför:
Torsdag 2021-04-01 kl 16:45 i Estrad Alingsås

Domare 1: Michael Johansson
Domare 2: Markus Winberg
Funktionär: Carro Vijil
Funktionär: Catarina Eliasson
Delegat/MI: Jerker Knutsson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
Alingsås HK21Förlorare
IFK Skövde26Vinnare