Eskilstuna Guif — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Wed 18. Sep 2019, 19:00 Handbollsligan 2019/2020

Recap

Sista kvarten knäckte IFK i Eskilstuna

Det blev en trist onsdagskväll för IFK Skövde i Stiga Sport Arena i Eskilstuna. Trots tremålsledning för IFK vid ett par tillfällen en bra bit in i andra halvlek kunde Eskilstuna Guif vända och vinna komfortabelt med 28-24 (13-14).

-Det blev en totalkollaps de sista 15 minuterna. Nu känns det mycket surt, konstaterade IFK-tränaren Jonas Wille efter matchen.

I första halvlek följdes lagen åt och turades om att vara i ledning – inget lag med mer än en boll.

IFK:s halvtidsledning förvaltades bra med ökad ledning. Även om Guif kvitterade till 16-16 kom IFK igen och ledde med både 20-17 och 21-18. Med en kvart kvar att spela stod det 20-22 på anslagstavlan, men sedan tog allt slut för IFK. Sista kvarten förloras med 8-2!

-Vi hade en rad chanser att punktera matchen. Istället blev vi stressade och allt gick fel i avslutningskvarten, säger Jonas Wille.

Det handlade om en rad tekniska fel, frilägesmissar i första halvlek, skott i stolpar och ribban och inte minst totalt tre brända straffar. Då är det inte lätt att vinna handbollsmatcher…

Allt kan bli bättre…

Dan Beck Hansen fick pris som bäste IFK-spelare och det var han förtjänt av även om han hade två utvisningar i protokollet också. Kristian Jakobsen Stranden fick göra sina första ligamål för IFK.

-Det var inte inställningen det var fel på. Som grupp blev vi stressade och kunde inte hantera den situationen, summerade IFK-tränaren.

Det är bara att konstatera att allt bara kan bli bättre än vad som presterades denna kväll. Förhoppningsvis sker det redan på måndag då svenska mästarna från Sävehof kommer till Arena Skövde.

Eskilstuna Guif har haft en tung inledning på serien. Glädjen i hemmalaget var förstås stor efter matchen. Allra bäst var Richard Åkerman.

-Vi kämpade som ett lag och det var det som avgjorde, konstaterade Marcus Ekman glatt efter matchen.

Målgörare

Eskilstuna Guif: Richard Åkerman 7, Marcus Ekman 6, Pavie Karachc 5, Eric Johansson 4, Jasilije Kaludjerovic 3, Isak Älgekrans 2 och Simon Sonesten 1.

IFK Skövde: Richard Hanisch 5, Kristian Jacobsen Stranden 4, Jack Thurin 4, Dan Beck Hansen 3, Kristian Svensson 3, Rex Blom 2, Rasmus Wremer 2 och Mathias Helt Jepsen 1.

Text: Bengt Andersson

Foto: Viktor Ljungström

 

 

 

Onsdag 2019-09-18 kl 19:00 i Stiga Sports Arena

Domare 1: Mohamed Abdulkadir
Domare 2: Johan Gedda
Funktionär: Åsa Eriksson
Funktionär: Christian Andersson
Delegat/MI: Petri Koponen

 

Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

IFK Skövde har inlett Handbollsligan med två raka hemmasegrar. Bortamötet med Redbergslid blev som bekant avbrutet i ett tidigt skede. På onsdag väntar Eskilstuna Guif i Stiga Sports Arena i Eskilstuna för Jonas Wille och hans mannar.

– Matcherna mot Önnered och Hallby har inneburit stor målfabrikation – 33 respektive 34 mål. Hur nöjd är du med det offensiva spelet?
 – Antalet mål har varit väldigt bra. Själva spelet har varit lite upp och ner, men statistiken visar ju att vi har producerat många bra chanser.

– Bakåt ser det ju lite annorlunda ut jämfört med förra säsongen? Har allt hunnit sätta sig ännu?
– Jag tycker att det blir bättre och bättre. Samarbetet mellan Rex och Dan börjar att sätta sig. Jag tycker också att jag ser tendenser till att vi har ett bättre samarbete mellan målvakt och försvar.

Hemma i Arena Skövde var ni hur trygga som helst förra säsongen. På bortaplan gick det inte alltid så bra. Är det något ni lagt fokus på att förbättra?
-Vi startade att lägga fokus på vad vi skall göra i förhållande till det i mitten av förra säsongen och vi tycker att det blev bättre efter det. Vi har inte haft något mer fokus på detta denna säsongen.

-Eskilstuna Guif har haft ganska stor omsättning både på ledar- och spelarsidan inför denna säsong. Hur bra koll har ni på onsdagens motståndare?
– Som vanligt försöker vi att förbereda oss bra. Guif spelar annorlunda varianter av offensivt försvar som det är viktigt att vara förberedd på. Dessutom ska vi vara uppdaterade på deras offensiva spel.

-Eskilstuna Guif har startat med två förluster. Det kan innebära att ni får ha ett visst favoritskap. Är det något som ni över huvud taget tänker på?
– Jag tror att något av grunden till att vi gjorde det bra förra säsongen var att vi aldrig fokuserade på om vi var underdogs eller favoriter. Vi försökte att räkna ut vad vi bäst kunde göra för att vinna varenda kamp. Det kommer vi att fortsätta med i år också. Det ligger ingen relevant information i det att man är favorit eller icke…

-Seriespelet är väldigt nytt än så länge. Är det ändå något som överraskat dig i inledningsomgångarna?
– Nja, att IFK Ystad slog Ystads IF var en överraskning för mig, men samtidigt är det en väldigt jämn liga så det är svårt att bli extremt överraskat av något som helst…

Text: Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
Eskilstuna Guif28Vinnare
IFK Skövde24Förlorare