Eskilstuna Guif — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Sun 17. Nov 2019, 17:30 Handbollsligan 2019/2020

Recap

NY IFK-förlust i Eskilstuna

 

Eskilstuna Guif fortsätter att vara något av ett spöke för IFK Skövde. Det är så att IFK har fruktansvärt svårt att ta poäng mot Guif på bortaplan. Trots tremålsledningar under en rad tillfällen i andra halvlek fick IFK vända hem med en ny förlust. Eskilstuna Guif vann söndagskvällens match med 24-23 (10-11) sedan Eric Johansson satt en straff i den absolut sista sekunden.

-Det känns givetvis väldigt surt att förlora en sådan här gång. Killarna fajtades hela tiden och det var verkligen inte något fel på inställningen. Men vi hade inte marginalerna på vår sida, summerade IFK-tränaren Jonas Wille en stund efter slutsignalen.

Matchen fick också en mardrömsstart för IFK med tre utvisningar mot sig under de fem första minuterna och hemmaledning med 4-1. Efter hand kom dock gästerna in i matchen allt mer  och tog ledningen efter 13 minuter med 7-6. IFK kunde också gå till pausledning med 11-10 efter en halvlek som inte bjöd på någon stor handboll med inte mindre än totalt 19 tekniska fel.

Länge bra läge

Efter paus började IFK bra och ledde med både två och tre mål. Guifs taktkändring med 7-6-spel blev ändå lyckat och det blev match trots IFK-ledningar med både 19-16, 21-18 och 22-19 med mindre än tio minuter kvar. IFK drabbades i slutminuterna liksom i inledningen av utvisningar och med två man mer på plan kunde Guif kvittera till 23-23. Hemmalagets sista anfall resulterade alltså i straff och rött kort för Victor Ljungqvist. Ridån ner för IFK, men förstås stort hemmajubel.

-Vi hade chanser att avgöra flera gånger, men utvisningar mot slutet blev ödesdigra. Vi har dock lovat varandra att inte knäckas av detta utan att komma igen laddade till tusen, säger Jonas Wille.

Få ljuspunkter

Hemresan från Eskilstuna denna mörka novemberkväll blev givetvis dyster för IFK-arna. Det positiva var väl ändå att Dan Beck-Hansen kunde vara tillbaka efter sin skada. I övrigt blandades det och gavs allt för mycket för att några positiva omdömen ska kunna tas fram. Bästa målskyttar blev Jack Thurin och Rasmus Wremer.

Guifs två av tre

Eskilstuna Guif har vunnit tre matcher den här säsongen, två av dessa mot IFK Skövde. Skyttekungen Eric Johansson blev åter målbäst. Kantspelarna Pavle Karacic och Kasper Larsson spelade också huvudroller.

Målgörare

IFK Skövde: Jack Thurin 6, Rasmus Wremer 5, Christopher Hedberg 4, Matias Helt Jepsen 2, Richard Hanisch 2, Kristian Jakobsen Stranden 2, Dan Beck-Hansen och Kristian Svensson 1 vardera.

Eskilstuna Guif: Pavle Karacic 6, Eric Johansson 6, Richard Åkerman 3, Vasilije Kaludjerovic 3, Kasper Larsson 3, Marcus Ekman, Isak Älgekrans och Markus Hagelin 1 vardera.

På torsdag väntar Redbergslids IF i Arena Skövde.

Text: Bengt Andersson Foto: Hans Petter Wille

Söndag 2019-11-17 kl 17:30 i Stiga Sports Arena

Domare 1: Sebastian Buck
Domare 2: Kenneth Cardell
Funktionär: Peter Holm
Funktionär: Thomas Källbom
Delegat/MI: Claes-Göran Lang

För andra gången den här säsongen är det på söndag dags för IFK Skövde att bege sig till Eskilstuna för att möta Eskilstuna Guif. Förra gången gick det inte så bra sett ur IFK-perspektiv så det är revansch som tränaren Jonas Wille laddar sina spelare för

– Det blev ingen särskilt munter tillställning när ni möttes senast och särskilt sista kvarten var förödande. Vad måste ni i första hand ändra på för att det ska bli en annan matchbild den här gången?
 -Förra matchen var det extremt många mottagnings-och passningsfel plus en liten kollaps de sista 15 minuterna. Det må vi först och främst ändra på.

 – IFK har även historiskt sett haft det ganska svårt att möta Guif i Eskilstuna. Är det något som finns i tankarna när resan åter går dig?
– Nej, det är det faktiskt inte. Men vi har extrem lust till att vinna den här kampen.

Eric Johansson är Handbollsligans skytteligaledare. Senast var det Richard Åkerman som var vassast. Vad gäller för att få stopp på denna duo?
– Det är lite avhängigt av vilket anfallssystem som dom kör med, men enkelt sagt så handlar det om att deras spelare ska få mycket kroppskontakt.

-När det gäller höstsäsongen så här långt har utdelningen på hemmaplan blivit ganska låg – inte minst i jämförelse med det framgångsrika fjolåret. Finns det någon förklaring till att det sett ut så här?
– I utgångspunkt är det otroligt små marginaler som avgör och vi har ännu inte kommit upp i det självförtroende vi hade förra säsongen. Men jag tror att det ska komma. Säsongen är lång!

Fotnot: Matchstarten på söndag är flyttad till kl 17.30

Text Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
Eskilstuna Guif24Vinnare
IFK Skövde23Förlorare