Eskilstuna Guif — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Sat 19. Sep 2020, 17:10 Handbollsligan 2020/2021

Recap

Skön IFK-seger i Eskilstuna

IFK Skövde tog en ny skalp i Handbollsligan även om det som vanligt blev en tuff kamp när man gästade Eskilstuna Guif på lördagskvällen. IFK-segern skrevs till 24-21 (13-10) och bland annat kunde Rasmus Wremer (bilden) noteras för sitt  1800:e mål i högsta serien.

IFK har ju haft svårigheter med Guif i Eskilstuna på senare tid. Det dröjde också denna gång en bra bit in i andra halvlek innan det kändes helt avgjort.

-Givetvis en skön seger, summerade IFK-tränaren Henrik Signell och konstaterade att det här blev en helt annan match än den mot Alingsås i premiären.

-Guif jobbade stenhårt för att störa oss med bland annat olika typer av försvarsspel. Vi visade dock härlig lagmoral och jag är jättenöjd med insatsen, säger IFK-tränaren.

Dyberg tre mål i rad

Hemmalaget började bäst och tog ledningen med 4-1. IFK kom dock i kapp. Sedan följds lagen åt och turades lite om att vara i ledning fram till 10-10. I det läget drog Guif på sig två utvisningar på kort tid. Det utnyttjade gästerna och inte minst Herman Dyberg som med tre raka mål såg till att det blev en tremålsledning i paus.

Kännetecknande för första halvlek var att båda målvakterna – Håvard Åsheim i IFK och Guifs David Frey Andresson – var bra med höga räddningsprocent.

Efter paus ökade IFK på till ledning med 17-12. Då ådrog sig Fredrik Mossestad rött kort och hemmalaget fick nytt hopp efter tre raka mål.

Trygg avslutning

Med drygt tio minuter kvar tog IFK time out. Det gav trygghet och ökad ledning med både fyra och fem måls marginal. Chans till fem måls seger fanns också i slutminuterna men stolpskott från Dan Beck-Hansen och kontring från Guif i sista sekunderna betydde ändå säkra 24-21 i gästernas favör.

Många glädjeämnen

Det fanns mycket att glädja sig åt när de för dagen vitskrudade Skövdespelarna vände hemåt på lördagskvällen. Rasmus jubilerade alltså målmässigt, medan Isak Svarén fick göra sina båda första mål då han satte två mål i tomt hemmamål.

-Det kändes förstås jätteskönt. Tråkigt att Fredrik fick rött, men det betydde ju att jag fick lite mer speltid. Att sedan få göra ett par mål betyder förstås att man har en jättego´ känsla efter matchen, sa en lycklig Isak.

Håvard Åsheim fick pris som bäste IFK-spelare och gjorde en ny stormatch med 44 i räddningsprocent. Adam Samuelssons försvarsspel måste också framhållas. Viktor Ljungkvist fick åter en framträdande roll och gjorde det åter bra. Matias Helt Jepsen och Richard Hanisch sakades även denna gång.

-Jag tycker att vi försvarsmässigt gör en stark insats. Att sedan inte allt flöt så bra som i premiären får vi som en erfarenhet. Det är totalt sett härliga egenskaper som killar visa upp, summerar Henrik Signell.

i Eskilstuna Guif blev one oväntat Eric Johansson målbäst och pris till bäste spelare gick till David Frey Andresson i målet.

Målskyttar

IFK Skövde HK: Kristian Jakobsen Stranden 6, Herman Dyberg 3, Victor Ljungkvist 3, Rasmus Wremer 2, Dan Beck-Hansen 2, Isak Svarén 2, Hampus Söderman 2,  Jack Thurin 2, Fredrik Mossestad och Kristian Svensson ett vardera.

Eskilstuna Guif: Eric Johansson 7, Fredrik Gustavsson 3, Pavle Karacic 3, Erik Persson 2, Olle Österhall 2, David Frey Andresson,  Vasilije Kalvdjerovic, Kasper Larsson och Mattias Windahl ett vardera.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Inför:

Lördag 2020-09-19 kl 17:10 i STIGA Sports Arena

Domare 1:
Domare 2:
Funktionär:
Funktionär:
Delegat/MI:

Results

TeamGoalsOutcome
Eskilstuna Guif21Förlorare
IFK Skövde24Vinnare