Hammarby IF — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Fri 7. Sep 2018, 19:00 Handbollsligan 2018/2019

Recap

TUNG PREMIÄRFÖRLUST FÖR IFK

Trots tremålsledning en bit in i andra halvlek blev det en tung premiärförlust för IFK Skövde i Eriksdalshallen i Stockholm denna fredagskväll. Hammarby Handboll stod till slut som segrare med 28-25 (12-12. ). Ledning med tre mål och skott i stolpen en bit in i andra halvlek och det kändes som att det kunde bli en bra inledning av Handbollsligan för IFK. Men så blev alltså inte fallet.

-Vi bränner alldeles för mycket och det blir avgörande, säger IFK:s främste målskytt Rasmus Wremer till C More efter förlusten.

Stor matchhjälte i Hammarby blir blott 18-årige målvakten Fabian Nordsten som kom in och ersatte Anton Hellberg. När han klarar Kristian Svenssons avslut som kunde gett 26-26 var matchen i princip avgjord.

Svängig match

Hammarby inledde bäst och hade ganska tidigt en tremålsledning. IFK kom dock tillbaka, inte minst tack vare två mål av Rasmus Wremer och två kontringsmål av Christopher Hedberg vände IFK till ledning med två mål. Jämnt i paus och sedan startade IFK bra i andra halvlek. Vid ställningen 14-17 hade IFK ett skott i stolpen till fyramålsledning, men istället kunde hemmalaget reducera. Tio minuter före full tid tog också Hammarby ledningen och den släppte man sedan aldrig även om det alltså var nära till kvittering i slutminuterna.

-Vi vet hur svårt det är att möta Hammarby här och det är bara att komma igen. Många matcher återstår, sa Rasmus Wremer lite förtröstansfullt strax efter slutsignalen.

Desto gladare var förstås Patrik Fahlgren, numera både spelare och tränarkollega till Erik Larholm i Hammarby.

-Vi var starkast när det skulle avgöras och det var enormt skönt.

Matias Helt Jepson fick mycket rättmätigt pris som IFK:s bäste spelare. Särskilt i andra halvlek var Matias den som angav tonen. Richard Hanisch fick en hel del mål- och assistpoäng och blir förstås en tillgång. I övrigt får vi förstås ha respekt för att det kan få ett till stora delar nytt lag att fungera full ut.  Det var heller inte så måna spelare som fick chansen till speltid denna premiärkväll. Med räddningsprocent för målvakterna på endast 23 procent är det förstås också svårt att vinna matcher.

Målen

Målgörare IFK Skövde: Rasmus Wremer 7 (4),Mathias Helt Jepsen 6, Christopher Hedberg 4 (1), Richard Hanish 3, Axel Franzen 2, Adam Samuelsson, Kristian Svensson och Casper Ebbesen ett vardera.

Målgörare Hammarby: Andreas Halvarsson 7, Patrik Fahlgren 5 (1) Anders Wik-Rydberg 4, Richard Lönn 3, Adam Blanche 2, Adam Norman 2, Erik Borgenhäll 2, Viktor Ahlstrand,  Gunnar Pettersson och Tobias Rosengren ett vardera.

Bengt Andersson

Results

TeamGoalsOutcome
Hammarby IF28Vinnare
IFK Skövde25Förlorare