HK Aranäs — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Tue 23. Nov 2021, 19:00 Handbollsligan 2021/2022

Recap

16 mål av Jack när Aranäs besegrades

Det var givetvis en mycket nöjd Jack som firade stora triumfer den här kvällen. Han passerade även 600 seriemål i IFK-tröjan!

-Det kändes som en milstolpe i karriären för så här många mål har jag aldrig gjort tidigare i elitlaget.

Det var förstås extra viktigt att Jack var tillbaka i bästa målform eftersom säsongs hittills främsta målskyttar Bjarne Valdimarsson och Victor Hallén saknades på grund av skada respektive sjukdom.

Nu fick andra ta ansvar och William Elovson gjorde till exempel sitt bra med mycket speltid. På vänsterkanten fick Victor Siem och Isak Green bytas om och mer ligaspel än tidigare.

IFK:s sportchef Ulf Nyström tyckte att det var skönt med en seger.

-Det var ändå en svår bortamatch mot ett lag som alltid kämpar och visar hög moral. Våra grabbar ska ha beröm och nu gäller det att ställa om inför helgens Europaspel, sammanfattade Uffe.

Många mål före paus

I första halvlek blev det inte mindre än 37 mål, vilket förstås är bevis på att anfallsspel var bättre än försvarsinsatserna. Båda lagen hade tio procent i målvaktsräddningar. Aranäs ledde som mest med fyra mål (11-7) men fyra IFK-mål gav hopp. Slutskedet i första svängde fram och tillbaka, men IFK hade ledningen i paus.

I andra fortsatte det  fram och tillbaka. IFK ledde för första gången med två bollar (24-22) men fyra mål till Aranäs och det svängde på nytt. Det var också spännande in i det sista. Inte minst tack vare att Kristian ”Krille” Svensson kom in och satte några värdefulla mål och att Viktor Bang gjorde ett par räddningar, bland annat en straff, kunde den sjunde raka ligasegern säkras.

I Aranäs gjorde Daniel Wester sin första match och visade att han blir en tillgång. Daniel Bergquist kom i mål och höll sitt lag kvar i matchen in i det sista.

Åter vinst i jämna match

IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Sigenll tar med sig många bra saker från den här matchen.

-Jag är jättenöjd. Vi gör många bra saker efter en trevande start och inte minst anfallsmässigt presterar vi starkt spel. Att åter vinna en jämn match är också bevis på styrka, blev Sigges sammanfattning

Målgörare

IFK Skövde: Jack Thurin 16 (8), Dan Beck Hansen 6, Kristian Svensson 3, William Elovson 3, Matias Helt Jepsen 2, Fredrik Mossestad 1 och Viktor Siem 1.

HK Aranäs: Adam Wennerholm 6 (3), Tobias Svantesson 5, Daniel Wester 5, David Florander 4 (1), Jesper Gustavsson 4, Philip Jonsson 4, Erik Karelius 2 och Melwin Beckman 1.

Straffar Skövde åtta och Aranäs fyra. Utvisningar Skövde fem och Aranäs två.

Domare: Niclas Persson och Mikael Svensson.

Europacup fredag och lördag

På fredag och lördag blir det alltså Europacupspel mot israeliskt motstånd i Arena Skövde. IFK behöver allt stöd som tänkas kan!

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Tisdag 2021-11-23 kl 19:00 i Kungsbacka Sporthall A

Domare 1: Niclas Persson
Domare 2: Mikael Svensson
Funktionär: Anna Gustavsson
Funktionär: Catarina Brink
Delegat/MI: Monika Hagen

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se, använd kampanjkod: IFKSHKHCMP

Livescore via IFK Skövde – Gameday-app

Livescore på www.svenskhandboll.seHandbollsligan livescore

Results

TeamGoalsOutcome
HK Aranäs31Förlorare
IFK Skövde32Vinnare