HK Malmö – IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Mon 18. Mar 2019, 19:00 Handbollsligan 2018/2019

Recap

Förlust i Malmö och nu väntar Lugi i kvarten

Kampen om andraplatsen i Handbollsligan mellan HK Malmö och IFK Skövde blev en spännande tillställning som hemmalaget Malmö till slut gick segrande ur. Segersiffrorna skrevs till 24-21 efter IFK-ledning i paus med 12-10. Efter slutomgången gjordes valen till slutspel och Skövde hade att välja mellan Ystads IF och Lugi och valde Lundalaget. Matias Helt Jepsen & Co får alltså ladda för nya möten med Lugi (bilden nedan från tidigare möte.)

-Det handlar om tufft motstånd i vilket fall, men vi var överens om att vi tycker att Ystads IF är snäppet bättre än Lugi, sade IFK-tränaren Jonas Wille.

Kvartsfinalserien börjar för IFK:s del med match i Arena Skövde på måndag (25 mars) kl 19.00.

Stark första halvlek

Matchen mot Malmö svängde en hel del fram och tillbaka resultatmässigt. IFK gjorde en mycket stark första halvlek och kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning. Marcus Holmén i mål var helt strålande och hade en bit över 50 i räddningsprocent under första halvlek. Försvarsmässigt i stort var också IFK-spelet av högsta märke.

Många utvisningar

Andra halvlek började inte lika bra. Det dröjde över sju minuter innan IFK gjorde sitt första mål och då hade Malmö vänt till ledning. Efter en kvart var ändå ställningen lika. Utvisningar kom att spela in när matchen skulle avgöras. IFK fick fem tvåminutersstraff i andra halvlek varav två på både Rex Blom och Adam Samuelsson.

Malmö drog iväg till en tremålsledning och även om det fanns möjligheter till reduceringar blev slutet inte så dramatiskt.

IFK fick nöja sig med att ta emot bronsmedaljerna för tredjeplatsen i ligan – en strålande prestation sett över hela säsongen. Nu väntar alltså slutspel för första gången på länge och Skövde kan ladda för handbollsfester. Kvartsfinalerna avgörs som bekant i bäst av fem och IFK har fördel av hemmaplan vid en eventuell femte avgörande match.

Övriga kvartsfinaler:

Kristianstad-Redbergslid

Malmö-Sävehof

Alingsås-Ystads IF

Målgörare i sista ligamatchen:

Malmö: Anton Blickhmmar 5, Jim Andersson 4, Magnus Persson 4, Adam Lönn 3, Hampus Olsson 3, Mattias Kvick 3, Aziz Binai  och Nils Pettersson 1 vardera.

Skövde: Christopher Hedberg 4, Victor Ljungkvist 3, Kristian Svensson 3, Axel Franzén 3, Rasmus Wremer 3, Matias Helt Jepsen 2, Jack Thurin 2 och Jakob Larsen 1.

Text: Bengt Andersson

Foto: Hans Petter Wille

 

 

Måndag 2019-03-18 kl 19:00 i Baltiska Hallen

Domare 1:
Domare 2:
Funktionär:
Funktionär:
Delegat/MI: Mikael Thelander

 

Wille har ordet inför Malmö borta

Då har vi kommit fram till sista omgången av Handbollsligan. IFK Skövde avslutar seriespelet med att åka söderut och ta sig an HK Malmö – en match som kommer att avgöra vilket av dessa lag som kommer att hamna på andra respektive tredje plats i sluttabellen. IFK-tränaren Jonas Wille känner av slutspelsatmosfären…

 

– Tack vare segern i den dramatiska matchen mot Ystads IF i torsdags är en plats bland de tre främsta säkrad. Måste ändå ställa frågan hur känslan är…
-Det är självklart en god känsla att vi har levererat så pass bra som vi har gjort. Vi är stolta över prestationen, men vi vill samtidigt ha mer.

 

– Hemmastatistiken är ju strålande. 14 segrar och en enda förlust och den kom mot seriesegrande Kristianstad. Främsta orsaken till den fina utdelningen?
-Det är svårt att svara på varför det har gått så extremt bra hemma. Det är väl en kombination av att hemmapubliken hejar fram oss och att spelarna lättare hittar fram till sin optimala spänningsnivå i sina vana omgivningar.

 

– Nu gäller det alltså HK Malmö som ligger en poäng efter IFK inför avslutningen. Hur viktig är den här matchen som ni ser det?
-Den är viktig med tanke på att vara säkrad hemmaplansfördel i en eventuell semifinal..

 

– Malmö spelade final senast och har hela tiden nämnts bland de stora utmanarna till Kristianstad. Vad är det framför allt som är bra med Malmö?
-Bra kvalitet på många spelare. Stor tyngd och fysik. Bra spets i Adam Lönn och två målvakter som kan vara matchvinnare.

 

– Är det några spelare som sticker ut lite extra och som det gäller att bevaka på något särskilt sätt?
-Adam Lönn är en skytt som kan ordna mål av ingenting. Men generellt är det väldigt bra lag.

 

– Så här långt in på säsongen har de flesta lag problem att brottas med.

Hur ser det ut i egna truppen när det gäller skadeläget?
-Både Miguel och Hanisch är osäkra inför måndagsmatchen, men annars ser det fint ut.

 

Oavsett hur det går på måndag kväll kommer ni att hamna i någon form av val inför kommande kvartsfinaler. Har ni funderat något kring detta?
-Det ska vi diskutera internt i laget före Malmömatchen. Spelarna ska få ha en mening om detta som sedan Mats och jag tar med oss innan vi tar beslutet.

 

Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

 

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
HK Malmö24Vinnare
IFK Skövde21Förlorare