HK Varberg — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Wed 27. Nov 2019, 19:00 Handbollsligan 2019/2020

Recap

IFK Skövde tog en mycket stabil tvåpoängare när Handbollsligans bottenlag HK Varberg gästades på onsdagskvällen. Inte nog med att det blev en niomålsvinst efter 31-22 (16-9) – det fanns också många spelare som tog chansen att visa upp sig och visade vilken bredd den här truppen har.

IFK-tränaren Jonas Wille var givetvis mycket nöjd efter matchen.

-Spelarna visade härlig inställning, utstrålande entusiasm och disciplinerat jobb rakt igenom. Som tränare är det dessutom skönt att kunna ge chansen till spelare som inte vanligtvis får så mycket speltid, summerade Jonas.

Bra start

IFK fick en riktigt bra start och tog ganska snabbt ledningen med 6-1, Varberg kom dock igen och var så nära som 7-8 efter en dryg kvarts spel. Då hade också Rex Blom dragit på sig ett rött kort. IFK kom dock tillbaka starkt och avslutade första halvlek med fyra raka mål vilket gav en sjumålsledning i paus. Håvard Åsheims första halvlek var också mycket stabil.

-Det är förstås skönt att ha en så stor ledning när man går in till vila, sade Kristian Svensson framför TV-kameran i halvtidsintervjun.

Snabbt avgjort

Övertaget – och överlägsenheten – fortsatte i andra halvlek och ganska snabbt var gästernas ledning elva mål. Det betydde förstås att matchen var avgjort i ett tidigt skede.

Kristian Jakobsen Stranden visade återigen vilken tillgång han blir när han nu är helt återhämtad. Fem mål före paus späddes på med ytterligare fyra i den andra. Kristian fick det självklara priset som IFK:s bäste spelare.

Dan Beck-Hansen visade också hur effektiv han är och gjorde många mål när matchen ännu inte var helt avgjord. Både Kristian och Dan tillhörde de spelare som fick lite mindre speltid i andra halvlek.

Många fick chansen

Det blev alltså många som fick chansen och som också tog den denna kväll. Albin Rosén kom in redan före paus och fick mer speltid än någon gång tidigare i höst med tre mål som följd.

-Det var givetvis skönt att få speltid och att dessutom få göra några mål, sa en glad Albin efter matchen.

Jesper Jensen var också med, även om  målgörandet uteblev denna gång. Hampus Söderman kom in efter knappt  tio minuter i andra halvlek och fick förtroendet att direkt sätta en straff. Ett mål till blev det sedan och många bra initiativ.

Mot slutet av matchen kom även Adam Samuelsson in efter sin långa skadeperiod.

-Det är givetvis väldigt skönt att åter vara med och få speltid efter alla månaders tung rehab, konstaterade Adam som gladdes åt den komfortabla segern.

-Många fick ju chansen att visa vad de kan och det är viktigt inte minst för framtiden, säger Adam.

Varberg får svårt

Nykomlingen Varberg ligger sist i tabellen och lär få svårt att klara kvalplats. Pris till bäste spelare i hemmalaget gick till målvakten Carl Aronius.

Målgörare

IFK Skövde HK: Kristian Jacobsen Stranden 9, Dan Beck-Hansen 4, Christopher Hedberg 3, Jack Thurin 3, Kristian Svensson 3, Richard Hanisch 3, Albin Rosén 3, Hampus Söderman 2 och Victor Ljungkvist 1.

HK Varberg: Jesper Sivertsen 6, Carl Aronius 2, Daniel Lindgren 2, Daniel Lindroos 2, Petter Nyström 2, Morten Damgaard 2, Lazar Petrovic 2, Jacob Friberg 1, Hampus Dahlgren 1, Dante Lindén 1, Anton Jönsson 1.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

 

Efter den stora segern mot Redbergslid blev det en handbollsfri helg innan det nu på onsdag är dags att för första gången drabba samman med Handbollsligans nykomling HK Varberg. Vi kollar med IFK-tränaren Jonas Wille om förutsättningarna.

– I förlustmatcherna mot Alingsås och Guif var det bara 23 respektive 24 insläppta mål. Mot RIK stannade det också vid 23 mål i baken, men då blev det 33 framåt. Väldigt skönt förstås?
 -Ja, en fin och viktig seger. Det var harmoniskt från början till slut.

 – Var det några särskilda detaljer som du kan glädja dig åt i RIK-matchen som betydde så mycket?
– Jag tycker att det var speciellt fint att Jesper Jensen gjorde det så bra. Han har gett järnet de senaste månaderna och haft stor framgång på träningarna. Det värmer lite extra när en ung och hård arbetande spelare också lyckas i en viktig match.

Nu gäller det alltså Varberg – ett lag som för alla IFK-are är en ny bekantskap. Nykomlingen i serien har haft det ganska jobbigt inledningsvis. Vad vet ni om onsdagens motståndare?
– Varberg har haft det tufft med skador och sjukdomar den senaste tiden samtidigt som dom har mött bra motståndare. På sitt bästa spelar dom med stor entusiasm och har några enskilda spelare som håller hög nivå. Israelen Ram Turkenitz och Daniel Lindgren är viktiga nyckelspelare i Varberg.

-Faktum är ju att ni förlorat tre gånger (Guif vid två tillfällen och Önnered)  mot lag från den nedre halvan i tabellen. Är det något ni diskuterat när det nu åter handlar om att bära ett ganska stort favoritskap i en bortamatch?
– Som vanligt har vi först och främst fokus på hur vi ska spela vårt spel mot den kommande motståndaren. Tydliga ramar ger trygghet och självförtroende.

Flera spelare som varit skadade har kommit tillbaka. Hur ser läget ut i truppen nu?
– Det ser väldigt fint ut! Victor Ljungkvist är frisk igen och Adam Samuelsson närmar sig också. Edwin Aspenbäck har ett par månader kvar, men Mats och jag har nu ett lyxproblem att ta ut en trupp till nästa match.

 

Bengt Andersson

 

Onsdag 2019-11-27 kl 19:00 i Sparbankshallen A, Varberg

Domare 1: Mirza Kurtagic
Domare 2: Mattias Wetterwik
Funktionär: Monica Karlsson
Funktionär: Sara Josefsson
Delegat/MI: Lars Berndtsson

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
HK Varberg22Förlorare
IFK Skövde31Vinnare