IF Hallby HK — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Wed 23. Sep 2020, 19:00 Handbollsligan 2020/2021

Recap

Jacks sista två mål avgjorde mot Hallby

IFK Skövdes segersvit är obruten, men det blev en gastkramande tillställning mot HK Hallby i Idrottshallen i Jönköping. Genom två mål i slutskedet av Jack Thurin kunde IFK vinna med 25-24 (14-13).

-Det är givetvis ”jättegött” att få sätta bollarna, sa en glad Jack efter slutsignalen och konstaterade samtidigt att det här var en kämpamatch.

-Finliret uteblev, men det finns ändå mycket härligt att ta med sig från en sådan här match, tycker Jack.

IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell erkände strax efter slutsignalen att pulsen var mycket hög.

-Det här var verkligen en pärs, men killarna visar åter en fantastisk lagmoral. Vi hade ju en riktig krigarmatch mot Guif senast, men det här blev väl snäppet värre, säger en lättad tränare.

Tveksam start

IFK kom till spel, liksom i de tidigare matcherna i ligan, utan Matias Helt Jepsen, Richard Hanisch och Fabian Norsten och nu var dessutom Kristian Svensson sjuk. Därför var det kanske inte så konstigt att det var Hallby som dominerade inledningsvis. Hemmalaget gick upp till ledning med 6-2 innan en IFK-time out började ge resultat. 7-6-spel gav resultat framåt och efter 20 minuter var gästerna inte bara ikapp utan även förbi (10-9). Som mest hade IFK en tvåmålsledning, men i paus var ställningen 13-14 på anslagstavlan.

Svängig andra halvlek

Hallby är känt för att aldrig ge upp och andra halvlek var bara sex minuter gammal då det var hemmaledning. Matchen svängde på nytt och IFK hade tvåmålsledning vid något tillfälle. Vid 23-21 till IFK tog Hallby time out, som gav resultat med besked. Ett närmare åtta minuter lång mållös period för IFK betydde att hemmalaget gick både ikapp och förbi. Med fyra minuter kvar var det 24-23 till Hallby och dramatiken blev mycket stor med ödesdiger utvisning för hemmalaget. Jack Thurin kunde kvittera och även i slutminuten sätta segermålet.

Finns att jobba på

-Vi fick det inte att stämma riktigt varken framåt eller bakåt. Hallby fick en del enkla mål och även om vi skapade chanser blev avsluten inte alltid särskilt bra. Jag är förstås jättenöjd med poängen, men har definitivt en hel del att jobba på,  erkänner Henrik Signell.

Med tanke på att nyckelspelare som Hanisch, Helt Jepsen och ”Krille” saknas gör IFK ändå en stark insats. Håvard Åsheim i målet var åter stark med 37 i räddningsprocent. Jack förtjänar givetvis hjälterollen inte bara för de två avgörande målet. Hampus Söderman fick mycket speltid och gjorde det bra. Rasmus Wremer visade målfarlighet inte minst när matchen vände i första halvlek. Viktor Ljungkvist och Kristian Jacobsen Stranden noteras för många mål återigen, men annars är det förstås kollektivet som ska berömmas.

Tungt för Hallby

Hallby, som förlorade för tredje gången i rad i slutskedet, hade i Fredrik Landin och Samuel Johansson två målvakter som var bra. Olle Ek är också dirigent som vanligt. Mittsexan Oskar Hedvall var stark, men drog på sig sin tredje utvisning i slutskedet och det blev ödesdigert.

Målgörare

IFK Skövde HK: Jack Thurin 7, Rasmus Wremer 5, Kristian Jakobsen Stranden 5, Victor Ljungkvist 4, Adam Samuelsson 2, Dan Beck-Hansen och Hampus Söderman ett vardera

IF Hallby HK: Charles Hugoson 6, Oscar Hedvall 5, Olle Ek 4, Jesper Jacobsson 2, Jesper Järlfors 2, Adam Tumba, Tobias Lund Jörgensen, Andreas Söderman, Fredrik Landin och Marcus Andersson ett vardera.

Text: Bengt Andersson   Foto: Viktor Ljungström

Inför:

Onsdag 2020-09-23 kl 19:00 i Jönköpings Idrottshus E

Domare 1: Johan Gedda
Domare 2: Joakim Lindbratt
Funktionär: Astrid Laurin
Funktionär: Jesper Laurin
Delegat/MI: Göran Friberg

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
IF Hallby HK24Förlorare
IFK Skövde25Vinnare