IF Hallby HK — IFK Skövde

Details

Date Liga Season
Wed 6. Nov 2019, 19:00 Handbollsligan 2019/2020

Recap

Håvards storspel gav seger mot Hallby

IFK Skövde vann onsdagsmötet i Jönköping mot Hallby med 24-23 (12-9) efter en onödigt gastkramande avslutning. Stor matchhjälte var Håvard Åsheim med över 40 i räddningsprocent.

Först som sist ska det konstateras att det här inte var någon stor match. Länge såg det dock ut som IFK skulle klara en ganska säker seger men slutminuten blev spännande.

-Det var lite av kaosmatch och vi borde absolut avgjort tidigare, sa´ Rasmus Wremer när han summerade matchen för C More-tittarna.

IFK-tränaren Jonas Wille gladdes åt poängen.

-Visst blev det ganska kaosartat med alla utvisningar mot slutet, men killarna visade fram vinnarskallarna och det är det vi ska glädja oss mest åt en sådan här kväll, sade Jonas när han summerade tillställningen.

Inledningsvis pendlade det lite fram och tillbaka. Efter en kvart var ställningen lika, men efter 8-8 gjorde IFK ett litet ryck och tre mål plus i paus kändes ändå ganska tryggt.

IFK fortsatte i förarsätet efter paus och ledde ofta med både tre och fyra mål. Vid ställningen 18-22 hettade det till och IFK fick på kort tid inte mindre än tre utvisningar. Under den följande perioden gjorde dock Håvard Åsheim inte mindre än tre mycket kvalificerade räddningar. Ändå kom Hallby närmare och närmare och med en minut kvar var hemmalaget bara ett mål efter. När Victor Ljungkvist satte IFK:s 24:e mål var ändå saken klar.

Håvard i storslag

Håvard Åsheim var alltså den klart lysande IFK-spelaren – 50 i räddningsprocent före paus och totalt en bit över 40. Glädjande var också att Christopher ”Totte” Hedberg är tillbaka på allvar med fyra mål i viktigt läge av matchen. Även på andra kanten blev det mål genom tre gånger av Rasmus Wremer.

”Totte” Hedberg tyckte förstås att det var jättekul att vara tillbaka för fullt efter sin långa bortavaro i säsongsstarten.

-Det har varit tufft att stå vid sidan. Att få vara med och bidra kändes givetvis riktigt skönt, sade en trött men glad ”Totte” efter matchen.

Jack Thurins fem mål satt förstås skönt också och Victor Ljungqvist fick åter mycket speltid med några härliga insatser.

Håvard fick pris som bäste IFK-aren. Kollegan Fredrik Landin i Hallbymålet fick motsvarande pris i hemmalaget där som vanligt Olle Ek styrde det mesta.

Målskyttar

IFK Skövde: Jack Thurin 5, Victor Ljungqvist 4, Christopher Hedberg 4, Richard Hanisch 3, Rasmus Wremer 3, Rex Blom 2, Kristian Jakobsen Stranden 2 och Matias Helt Jepsen 1.

IF Hallby HK: Adam Tumba 7, Martin Mårtensson 3, Jonathan Wiklund 3, Charles  Hugson 3, William Hermansson 2, Olle Ek 2, Oskar Hedvall, Jesper Järlfors och Robin Svensson 1 vardera.

Stormatch på söndag

Nu väntar serieledande Alingsås i Arena Skövde på söndag kl 16.00 och det torde vara upplagt för en härlig publikmatch.

-Vi ska gör allt för att störa Alingsås och det är en match vi ser fram mot, säger ”Totte” Hedberg.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

 

Onsdag 2019-11-06 kl 19:00 i Jönköpings Idrottshus E

Domare 1:
Domare 2:
Funktionär: Maria Idéhn
Funktionär: Jesper Laurin
Delegat/MI:

Efter en ny rafflande match mot Sävehof och en Skadevi-helg fullproppad med härlig ungdomshandboll är det på onsdag dags för Handbollsligan igen. För IFK väntar en resa till Jönköping och möte med Hallby. Vad kan vi förvänta oss då? Vi hör med tränaren Jonas Wille.

– Kan du så här ett antal dagar efter senaste mötet med Sävehof peka på några saker som avgjorde att det blev gästerna som tog båda poängen?
– Vi fick för stora problem i försvaret med Sävehofs goda duellspelare. Vi klarade inte tillräckligt många gånger att ordna frikast på deras tunga satsningar och blev dessvärre löpande efter dom i deras växelspel. Det gjorde att dom fick för många ”öppna” skottlägen. Vi bränner också lite för många klara möjligheter i de tidpunkter som vi har möjlighet att rycka ifrån i båda halvlekarna.

 – I ett tidigt skede av säsongen mötte ni Hallby hemma och vann. Hur ser du på det som nykomlingarna från Jönköping presterat hittills i serien?
– Som så många andra lag så har också Hallby varierat i prestationer. Men tidvis har dom fått visa vad som bor i dom.

Kan vi förvänta oss en annan typ av match än den som ni och Hallby bjöd upp till i Arena Skövde i september?
– Jag tror att Hallby vill komma med mycket mer kraft och fysik i sitt försvarsspel än vad laget gjorde senast.

-Olle Ek spelar alltid nyckelroll i Hallby. Charles Hugosson har visat sig målfarlig på senare tid. Är det några andra spelare som det gäller att se upp med lite extra?
– Jesper Järlfors gjorde en väldigt bra kamp mot oss senast. Vi får se om vi kan få till bättre styr på honom denna gången.

-Kan du säga något om skadeläget i din trupp?
-Det är fortsatt osäkert om Dan Beck Hansen är klar – det får avgöras på matchdagen. Annars är situationen den samma som senast.

-Om vi vänder tillbaka till den gångna helgen. Vad är dina intryck av årets upplaga av Skadevi Cup?
-En otroligt fin turnering. Mycket roligt att gå runt i hallarna och se på – speciellt roligt att följa de lokala lagen.

Text Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
IF Hallby HK23Förlorare
IFK Skövde24Vinnare