IFK Skövde — AS SGS Ramhat Hashron

Details

Date Liga Season
Sat 27. Nov 2021, 16:00 EHF European Cup 2021/2022

Recap

Ny seger – IFK vidare i cupen

Det blev seger också i den andra matchen för IFK Skövde mot AS SGS Ramhat Hashron från Israel. Tolv olika målskyttar -bland dom William Elovson, bilden) såg till att IFK vann med 35–29 (18-12).

IFK Skövde hade nio mål att gå på inför lördagens returmöte i 16-delsfinalen i European Cup.

Till skillnad från fredagskvällens möte då det var rena svängdörrarna i de båda lagens försvar under den första halvleken (34 mål) visade IFK upp ett helt annat försvarsspel redan från start den här gången.

AS SGS Ramhat Hashron hade oerhört svårt att luckra upp hemmaförsvaret med Fabian Norsten som sista utpost. Norstens andra halvlek på fredagskvällen lade grunden till segern då och hans första halvlek nu.

Den som lyckades allra bäst hos gästerna var Ivan Mosic (åtta mål), precis som i lagens första möte.

Bra utdelning

IFK Skövde däremot hade bra utdelning i det offensiva spelet där laget hade hög utdelning. Många fick speltid och en som gjorde tre mål var Adam Ljungquist (bilden).

Tomislav Stojkovic inledde i det israeliska målet, men gästerna bytte målvakt i ett försök att få stopp på IFK:s målfabrikation. Men Lior Kaplan hade det inte lätt han heller.

Efter en kvart ledde IFK Skövde med 9–5. Ledningen drygades ut och i slutet av den första halvleken släppte Skövdetränaren Henrik Signell flera av truppens yngre spelare och efter pausvilan var det Victor Bang som vaktade IFK-målet.

Den andra halvleken inledning var inte alls bra sett från ett Skövde-perspektiv.

Efter 7.24 tog Henrik Signell timeout sedan sexmålsledningen krympt till bara två mål (21–19). De israeliska gästerna var så nära som ett mål vid flera tillfällen, men IFK som genomgående var det bättre laget och höll undan.

– Vi hade en dipp i andra, men vi tog oss samman och avslutade på ett jättebra sätt, säger Signell.

Många i målprotokollet

Jack Thurin har varit IFK Skövdes vassaste skytt de senaste matcherna. I lördagens returmöte i Arena Skövde fick i stället publiken se målskörden fördelad på en radda olika målskyttar med Bjarni Valdimarsson som bäste skytt med fem mål. Totalt noterades IFK tolv olika målskyttar och bara Adam Samuelsson hamnade utanför målprotokollet.

– Det var upp till oss hur vi ville agera. Nu fick vi en bra start och i dag hade vi råd att gå runt på alla spelare. De här matcherna är ovärderliga erfarenhetsmässigt, säger Henrik Signell.

Efter 35–29 och 72–57 sammanlagt fortsätter IFK Skövdes cupäventyr.

Den 7 december lottas åttondelsfinalerna.

Gärna utanför Norden

Kristian Svensson var med på Skövdes Europacup-spel för 16 år sedan och han ser gärna att det blir ett lag utanför Norden.

– Det ger en extra krydda i vardagen att spela Europacup-matcher och jag vill gärna långt bort. Det blir annorlunda med en annan kultur och laget svetsas samman på ett annat sätt, menar fyramålsskytten som utsågs till bästa IFK-spelare.

– Det kändes bra inför dagens match. Största motståndare var vi själva. Israelerna ska ha all heder. De försökte in i det sista trots att de låg under stort.

IFK bänkade Matias Helt Jepsen och det var mer en säkerhetsåtgärd. För redan på onsdag är det dags för ny match då Ystads IF gästar Arena Skövde i en tidig ”seriefinal”.

Pris till bästa spelare i bortalaget Ramhat Hashron gick till Daniel Shkalim.

Matchfakta

IFK Skövde–AS SGS Ramhat Hashron 35–29 (18–12)

Mål, IFK Skövde: Bjarni Valdimarsson 5, Viktor Hallén 4, Kristian Svensson 4, William Elovsson 3, Adam Ljungquist 3, Daniel Björk 3, Dan Beck Hansen 3, Rex Blom 3, Jack Thurin 3, Victor Siem 2, Jesper Jensen 1, Fredrik Mossestad 1.

AS SGS: Ivan Mosic 8, Milan Pavlovic 5, Daniel Shkalim 5, Aviad Ben Ziman 4, Nadav Haviv 2, Daniel Sarfati 2, Amit Motola 2, Tal Hershkowitz 1.

Utvisningar, IFK: 2×2 min.

Domare: Yovchev Svetoslav och YUonchev Zvezdelin, Bulgarien.

Publik: 579 personer.

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor Ljungström: Webb : Annika Andersson och Marcus Dahl

Results

TeamGoalsOutcome
IFK Skövde35Vinnare
AS SGS Ramhat Hashron29Förlorare