IFK Skövde — Hammarby IF

Details

Date Liga Season
Fri 6. Aug 2021, 19:00 Träningsmatch 2021/2022

Recap

Klar seger för IFK i säsongens första match

Det blev en övertygande seger för IFK Skövde HK i den första matchen i den egna försäsongsturneringen på fredagskvällen. Hammarby IF – som är tillbaka i Handbollsligan – besegrades med klara 30-23 (14-11)

IFK:s tränare Henrik ”Sigge” Signell var också väldigt nöjd efter matchen.

-Det såg till och med bättre ut än vad jag hade vågat räkna med. Det här är en insats som vi kan ta med oss in i den fortsatta säsongen.

Vad som gladde IFK-tränaren, lika väl som de cirka 200 personerna på läktarna, var att så många av de unga och inte så erfarna spelarna tog för sig så bra.

-Vi spelade stabilt trots att många fick spela i ovana positioner och saknar rutin från A-lagsspel, berömde Signell.

Flera av de rutinerade spelarna saknades. Nu fick istället ungdomar som William Elovsson, Victor Siem, Isak Green, Adam Ljungquist och Johan Hedman speltid.

-Det kändes jättekul, tyckte Victor Siem (bilden ovan) som blev tvåmålsskytt när han gjorde sin första match över huvudtaget i A-laget.

-Så kul att få vara med och bidra. Jag tycker vi spelade jättebra inte minst med tanke på att så många niometersspelare saknades, tyckte Adam Ljungquist.

Nya visade upp sig

Nyförvärven Viktor Hallén, Viktor Bang och Erik Sääf fick förstås visa upp sig i sina nya klubb.

IFK har tränat en hel del på 5-1-försvar under träningarna.

-Jag är mycket nöjd med hur det såg ut, summerade Henrik Signell.

Här fick Viktor Hallén spela en viktig roll och gjorde det bra fram till dess han drog på sig ett rött kort i andra halvlek.

Erik Sääf höll till på nio meter och blev tvåmålsskytt. Målvaktetrna stod var sin halvlek. Viktor Bang bytte av Fabian Norsten efter paus. Bang fick en strålande start i sin nya klubb. Han inledde med fyra räddningar och det hade nästan gått åtta minuter innan Hammarby gjorde sitt första mål i andra halvlek.

-Det var mycket härligt att få debutera och jag tycker att det kändes bra, tyckte den unge danske keepern.

I Hammarby hittade vi Edwin Aspenbäck som nu första gången spelade mot IFK i Arena Skövde. Han fick en hel del speltid.

-Det var kul att spela här, men vi är förstås inte helt nöjda med insatsen, sade Edwin efter matchen.

Målskyttar

IFK Skövde: Dan Beck-Hansen 6, William Elovsson 6, Bjarni Valdimarsson 4, Matias Helt Jepsen 3, Victor Siem 2, Fredrik Mossestad 2, Jesper Jensen 2, Erik Sääf 2, Isak Green, Adam Ljungquist och Rex Blom 1 var.

Hammarby: David Källemyr 8, Johan Nilsson 4, Gustav Davidsson 4, Kevin Johansson-Eggan 3, Viktor Ahlstrand 2, Simon Lindberg 1Edwin Aspenbäck 1.

Fortsättning lördag

I den första matchen i turneringen möttes ØF Arendal och Eskilstuna Guif. Norrmännen vann med 30-26 efter Guifledning i paus med 15-13. I Afrendal var Sondre Paulsen bäste målskytt med sju fullträffar. I Eskilstunalaget gjorde Erik Persson åtta mål följd av Fredrik Gustafsson med fyra mål.

På lördag kl 14.00 möts Hammarby och Eskilstuna Guif. För IFK väntar Arendal med spelstart kl 16.00.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Results

TeamGoalsOutcome
IFK Skövde30Vinnare
Hammarby IF23Förlorare