IFK Skövde — IF Hallby HK

Details

Date Liga Season
Mon 2. Mar 2020, 19:00 Handbollsligan 2019/2020

Recap

Referat:

Hanisch tiomålsskytt i derbysegern

IFK Skövde avgjorde efter paus i derbyt mot Hallby där Richard Hanisch var den som med sina tio mål låg bakom segern.

– Jag fick många fina lägen, säger Hanisch.

För tredje gången där säsongen ställdes IFK Skövde mot Hallby. Och för tredje gången blev det IFK-seger. På måndagskvällen blev det nämligen 27–20 i Arena Skövde efter att IFK avgjort efter pausvilan. De båda lagen följdes åt i målprotokollet fram till 5–5. Då hade tre av gästernas mål så långt kommit via straffkast. Jack Thurin satte 6–5. Halvminuten senare (med matchklockan på 21 minuter) hade IFK chansen att utöka ledningen. Rasmus Wremer lurade ned gästernas målvakt Fredrik Landin som dock hann halvt om halvt resa sig och ta straffen. Rycket kom ändå med två hemmamål i tomt mål när Hallby plockat ut målvakten. Tremålsöverläget (8–5 och 9–6) åts sakta igen av Jönköpingslaget, men i stället för utjämnat till 10–10 satte kantspelaren Christopher Hedberg 11–9 som också blev halvtidsresultatet.

En svag inledningen av den andra halvleken gjorde att tiondeplacerade Hallby var ikapp. Tre minuter och tre olika målskyttar senare var hade dock IFK Skövde dragit ifrån igen. I ett försök att ta ut målvakten för att komma närmare straffade sig och IFK drygade ut ledningen ytterligare (fram till 17–11).

– Vi var förberedda i spelet sex mot sju. Vi vann mycket där, menar IFK Skövdes tränare Jonas Wille.

Det tog åtta minuter innan gästerna reducerade. Visserligen tilläts Hallby reducera tre gånger om, men hemmasegern var aldrig hotad. IFK drog på sig flera utvisningar i tät följd i matchslutet, men att spela fyra mot sex hindra inte hemmaspelarna från att göra mål. Segersiffrorna stannade till slut vid 27–20.

– Efter deras 3–0 i den andra halvleken försökte med 7–6-spel. Vi fick inte till det som i tidigare matcher och gjorde tekniska fel. Vi krigade och kämpade, men vi räckte inte till, säger Hallbys tränare Jesper Östlund som trots förlusten var ganska nöjd över att siffrorna inte rann iväg.

– Målskillnaden kan bli en extra poäng för oss när det drar ihop sig.

Hallby ligger nämligen precis ovanför kvalstrecket.

Efter en trög start, både på läktaren och på planen, bjöd den andra halvleken på bättre spel, fler mål, och en storpublik (fri entré) som vaknade till ordentligt.

– Det var en fantastisk inramning, det här är ju vår arbetsplats så det är skoj, säger Östlund.

Richard Hanisch, som stod för tio mål, liksom Christopher Hedberg (sponsorpriset) var IFK Skövdes bästa spelare för dagen och de prisades också efteråt. Pris till bästa bortaspelare gick till Adam Tumba.

– Det hackade lite i första halvlek där var lite naiva. Det kan bli så när vi spelat med samma lag en tid, säger Hanisch som fick stort ansvar som mittnia den här gången.

Jonas Wille tvingades nämligen till en del förändringar på grund av sjukdom, bland annat saknades Rex Blom. Tiomålsskytten var ödmjuk på presskonferensen.

– Det var nästa rena frilägen…, säger han.

IFK-tränaren Jonas Wille konstaterade vidare att försvarsspelet fungerat bra. Däremot fanns det mer att önska i anfallsspelet.

– Jag är väldigt nöjd med poängen och det disciplinerade försvarsspelet. I anfallsspelet var det anspänt.

Det var bara att hålla med. IFK:s form håller i sig och sviten är nu uppe i sju förlustfria matcher i följd. På torsdag (5 mars) väntar Sävehof borta. Nästa hemmamatch i Arena Skövde spelas mot Önnered (tisdag 10 mars).

Matchfakta

IFK Skövde–IF Hallby 27–20 (11–9)

Målen, IFK Skövde: Richard Hanisch 10, Christopher Hedberg 6, Dan Beck-Hansen 3, Rasmus Wremer 2, Jack Thurin 2, Kristian Jakobsen Stranden 2, Hampus Söderman 1, Kristian Svensson 1.

IF Hallby: Adam Tumba 7, Charles Hugosson 5, Marcus Erlandsson 3, Oskar Hedvall 2, Andreas Söderman 2, Robin Svensson 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 5×2 min.

Hallby: 3×2 min.

Domare: Andrej Smailagic och Sandro Smailagic.

Publik: 2 253 personer.

 

Text: Thomas Wedin

Foto: Viktor Ljungström

 

Inför:

UTLÄMNING AV BILJETTER

  • TORSDAG 27/2 15.00 – 18.00
  • FREDAG 28/2 09.00 – 13.00
  • MÅNDAG 2/3 15.00 – 19.00

BILJETTKASSAN I ARENA SKÖVDE

Måndag 2020-03-02 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Andrej Smailagic
Domare 2: Sandro Smailagic
Funktionär: Sara Josefsson
Funktionär: Sören Andersson
Delegat/MI: Tony Holmberg

Det är två lag med meriterade segrar bakom sig i senaste omgången som denna måndagskväll drabbar samman i Arena Skövde. IF Hallby HK besegrade Önnered med stora siffror hemma i Jönköping och IFK Skövde vann med sju måls marginal mot Alingsås HK. IFK-tränaren Jonas Wille väntar sig en ny härlig handbollskväll.

– Seger med 26-19 mot Alingsås på bortaplan imponerar. Var detta en av säsongens allra bästa insatser?
– Ja, det var det absolut. Vi möter ju ett starkt lag som kämpar om guld, så det gör att prestationen är av högt värde.

 – Nu väntar en intensiv period med matcher. Först gäller det de avslutande omgångarna i Handbollsligan och sedan vet vi att det väntar slutspel. Vad är viktigast för att behålla den positiva formen?
– Det bir först och främst viktigt att förbereda oss gott strategiskt som vi brukar. Det gäller också att vara tydliga på hur vi önskar att spela. Också blir det viktigt att finna en förnuftig balans på intensitet och mängden träning. Kropparna och huvudena ska vara så fräscha som möjligt säsongen ut.

Hallby som nykomling har gjort det väldigt bra ifrån sig och tagit stora kliv mot nytt kontrakt utan pressande kvalspel. Vad är styrkan i Hallby som du ser det?
– Dom fightas hårt, men har också haft en stor utveckling i sitt lag. Jesper Östlund har gjort ett väldigt gott jobb med manskapet och skapat ett tydligt koncept.

– Vad kan vi då förvänta oss för typ av match när två lag med gott självförtroende efter förra omgången drabbar samman?
– Jag tror att vi får en intensiv kamp med högt tempo.

 – Sponsorer bjuder ju på fri entré den här gången och mycket folk på läktarna är att vänta. Vad betyder det för spelarna?
– Det är otroligt positivt. Vi saknar lite den fulla arenan som vi blev bortskämda med ifjol.

Bengt Andersson

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se

Handbollsligan livescore

Livescore på www.svenskhandboll.se

Results

TeamGoalsOutcome
IFK Skövde27Vinnare
IF Hallby HK20Förlorare