IFK Skövde — IF Hallby HK

Detaljer

Matchdag Liga Säsong
tis 1. sep 2020, 19:00 Träningsmatch 2020/2021

Referat

Klar IFK-seger även i femte träningsmatchen

IFK Skövde fortsätter att vinna klara segrar i träningsmatcherna inför seriestarten. På tisdagskvällen blev det vinst med 31-24 (18-10) mot IF Hallby i en folktom Arena Skövde.

-Jag är mycket nöjd med första halvlek. Då var försvarsspelet starkt och vi kunde kontra på bra på det sätt vi vill, sade IFK-tränaren Henrik Signell när han summerade matchen.

De första tio minuterna var jämna, men sedan drog IFK ifrån undan för undan och halvtidsledningen var alltså hela åtta bollar stor. Hallbytränaren Jesper Östlund var inte alls nöjd med lagets första 30 minuter.

-Då slarvade vi mycket och Skövde fick en hel del enkla mål. Den andra halvleken tycker jag däremot att vi gjorde riktigt bra och det tar vi förstås med oss.

Jämnare efter paus

I inledningen efter paus fortsatte IFK att ha ett rejält försprång i protokollet, som mest med 24-15. Hallby kröp dock närmare och ett tag hade hemmaledningen krympt till fyra mål. Till slut blev det ändå sju måls plusmarginal.

-Vi kan absolut bättre än vad vi visade i andra halvlek. Det kanske ändå är mänskligt att falla tillbaka och det visar definitivt att vi har att en hel del att jobba vidare på, säger Henrik Signell.

Norsk måldominans…

Matias Helt Jepsen saknades på grund av en lättare sträckning. Många fick speltid den här kvällen. Det gällde till exempel Hampus Söderman som med sina två mål vann brödrakampen med 2-1 mot brodern Andreas i Hallby.

Framåt handlade det annars mycket om norrmän denna gång. Fredrik Mossestad visade åter vilken tillgång han blir och var skyttebäst tillsammans med Kristian Jakobsen Stranden. Båda gjorde sex mål och sedan kom Jack Thurin som svarade för fem.

Henrik Signell känner sig förstås nöjd med utdelningen så här långt i höstens fem matcher.

-Vi får kvitto på att vi gör många bra saker och det ger oss trygghet. Sedan ska vi lära oss att hantera stora ledningar för det kommer säkert också bli så att vi blir favoriter i många matcher den här säsongen.

Jesper Östlund var också i stort sett nöjd.

-Skövde var det bästa laget vi mött i träningsmatcherna, tyckte Hallbytränaren.

Redan på torsdag är IFK igång igen då det blir allsvenskt motstånd i Arena Skövde när Kungälv kommer på besök.

Målgörare

IFK Skövde: Fredrik Mossestad 6, Kristian Jakobsen Stranden 6, Jack Thurin 5, Richard Hanisch 3, Herman Dyberg 2, Hampus Söderman 2, Viktor Ljungkvist 2, Rasmus Wremer, Kristian Svensson, Adam Samuelsson Dan Beck Hansen och Rex Blom ett vardera.

IF Hallby HK: Charlie Hugosson 5, Martin Mårtensson 3, Tobias Jörgensen 3, Didrik Sundelius 3, Marcus Erlandsson 2, Jesper Jakobsson 2, Jesper Järlfors 2, Olle Ek 2, Oskar Hedvall och Andreas Söderman ett vardera.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström
Video: Marcus Dahl

 

Inför:

IFK matchar dubbelt i veckan

IFK Skövde kommer att spela två matcher den här veckan som förberedelse inför den stundande premiären i Handbollsligan. IF Hallby gästar Arena C i Skövde på tisdag och på torsdag är det allsvenska Kungälvs HK som står för motståndet.

IFK-tränaren Henrik Signell tycker att hans lag gjort några riktigt bra matcher och vill förstås fortsätta på det spåret när ligakollegan Hallby står för motståndet.

-Hallby är ett lag som alltid ger allt så det kommer att krävas detsamma från vår sida. Våra killar är väldigt professionella och har höga krav på sig själva så jag hoppas och tror på en ny, stark insats från våra sida, säger Signell.

Allsvenskt motstånd

Efter fem försäsongsmatcher mot lag från Handbollsligan blir det på torsdag allsvenskt motstånd.

Henrik Signell konstaterar att Kungälv gjort bra ifrån sig i de tidigare träningsmatcherna. Kungälv har matchat mot flera lag från Handbollsligan med respektingivande resultat.

-Jag ser oss självklart som det bättre laget på pappret, men vi kommer att vara favoriter i många matcher under säsongen. Därför är viktigt att vi även kan hantera favoritskapet.

Båda matcherna har start kl 19.00 och spelas utan publik. Solidsport sänder liksom tidigare i höst.

Bilden från senaste mötet IFK-Hallby där Dan Beck-Hansen gör ett av sina mål. Senast mot Sävehof var Dan åttamålsskytt.

Text: Bengt Andersson   Foto: Hans Petter Wille

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via IFK Skövde Play

Resultat

LagGoalsUtfall
IFK Skövde31Vinnare
IF Hallby HK24Förlorare
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com