IFK Skövde — IF Hallby HK

Details

Date Liga Season
Tue 26. Oct 2021, 19:00 Handbollsligan 2021/2022

Recap

IFK visade stor moral när underläge vändes till seger

 

Kristian ”Krille” Svensson klev fram och tog ansvar i slutet av tisdagens match mot IF Hallby då IFK vände ett underläge 23-27 med elva minuter kvar att spela till seger 32-28.

”Krille”  var givetvis uppvaktad av både supportrar och media efter sin lyckade comeback.

-Det är väl risk att man behöver ha Truck- och Krantjänst till hjälp för att komma upp imorgon, skrattade Krille.

Sex mål och sju assisterande målpassningar talar sitt tydliga språk.

-Det var dessutom väldigt länge sedan jag hade så mycket speltid som ikväll. Måste också berömma publiken. Den gav oss verkligen ett stöd när det såg som mörkast ut.

Problem direkt

IFK hade svårt att få till spelet i början av matchen, och gästande Hallby fick bra utdelning på att ta ut målvakten och spela 7 mot 6. Efter drygt 17 minuter låg IFK under med fyra bollar, 8-12. Efter fyra raka mål därefter så hade man ändå utjämnat till 12-12. Lite slarv i slutet av halvleken gjorde att det trots upphämtningen på nytt var underläge, 15-17.

I andra halvlek hade IFK fortsatt svårt att få anfallsspelet att stämma, och som mest var underläget fem mål, 17-22 efter 37 minuter. IFK fick precis som i första halvlek jaga, och när Hallby gjorde 23-27 i 49:e minuten kändes det riktigt tungt. Då tog Kristian Svensson verkligen tag i anfallsspelet, tre raka mål från honom och det skiljde helt plötsligt bara ett mål igen.

Faktum är att IFK gjorde 8-0 mellan minut 49 och 59, och visade stor moral och vann till slut med 32-28.

IFK-tränaren Henrik ”Signell var förstås belåten med segern, men erkände att det långt fram i matchen var problem både framåt och bakåt.

-Det känns extremt skönt att vinna en sådan här tillställning även om jag förstår att det känns tungt för Hallby. Publiken hjälpte ju oss också!

Gästernas tränaren Jesper Östlund var givetvis mycket besviken.

-Jag tycker att vi gör en riktigt bra match fram till de sista tio minuterna. Nu känns det bara surt, sade han på presskonferensen.

Fabin 43 procent!

Förutom Kristians storspel så spikade Fabian Norsten igen helt i målet med många otroliga räddningar, och slutade på en räddningsprocent på 43. Det var många som förtjänade beröm när det väl vände. Även Viktor Hallén klev fram i slutet med offensivt försvar och viktiga straff- och kontringsmål.

IFK visade därmed stor moral och vände matchen, trots att spelet inte stämde helt.

Publiken betydde mycket

-Vi gav aldrig upp och det stödet vi fick av publiken betydde oerhört mycket. Det var första gången jag fick uppleva Skövdepubliken på det här sättet och det var härligt.

Extra beröm ska även Fredrik Mossestad  med sju mål på sju avslut och kvällens högsta MEP-betyg. Dan Beck Hansen måste också nämnas för sin säkerhet och Matias Helt Jepsen gjorde fem mål och svarade för sex assisterande passningar.

Holmén prisad

I Hallby finns många spelare med förflutet i IFK. Marcus Holmén i mål fick pris som Hallbys bäste och såg länge ut att bli något av en matchvinnare för sitt lag.

-Trist att vi inte höll distansen ut, men Skövde är ett bra lag med spelare som aldrig ger upp, sammanfattande ”Holma” efter slutsignalen.

Effektivast i Hallby var Gustav Wedberg.

Matchfakta:

IFK Skövde – IF Hallby 32-28 (15-17)

Målskyttar:

IFK Skövde: Fredrik Mossestad 7, Viktor Hallén 6 (2), Kristian Svensson 6, Matias Helt Jepsen 5 (2), Dan Beck Hansen 4, Bjarni Valdemarsson 2, William Elovson 1, Fabian Norsten 1.

IF Hallby: Gustaf Wedberg 5, Didrik Sundelius 5, Robin Svensson 3, Martin Mårtensson 3, Jesper Järlfors 3, Marcus Erlandsson 2 (2), Oskar Hedvall 2, Hampus Söderman 2, Jesper Jakobsson 2, Andreas Söderman 1.

Utvisningar:

IFK Skövde: 3×2 min

IF Hallby: 3×2 min

Publik: 1527

Domare: Johan Gedda, Joakim Lindbratt.

Matchreferat: Patrik Seeger, Bengt Andersson, Annika Andersson, Marcus Dahl och Viktor Ljungström

 

Inför:

Tisdag 2021-10-26 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Johan Gedda
Domare 2: Joakim Lindbratt
Funktionär: Mattias Johansson
Funktionär: Pär Brehmer
Delegat/MI: Göran Friberg

 

Var kan jag följa matchen?

Se matchen live via Cmore.se, använd kampanjkod: IFKSHKHCMP

Livescore via IFK Skövde – Gameday-app

Livescore på www.svenskhandboll.seHandbollsligan livescore

Results

TeamGoalsOutcome
IFK Skövde32Vinnare
IF Hallby HK28Förlorare