IFK Skövde — IF Hallby HK

Details

Date Liga Season
Mon 20. Sep 2021, 19:00 ATG Svenska Cupen 2021/2022

Recap

IFK till kvartsfinal i ATG Svenska cupen

IFK Skövde besegrade på nytt Hallby efter att ha gått ifrån redan i den första halvleken.

– En stabil insats, säger tränaren Henrik Signell efter 33–26 (19–14).

IFK Skövde hade fyra mål att gå på (33–29 i Jönköping för ett par veckor sedan) inför returmötet i åttondelsfinalen i ATG Svenska cupen hemma i Arena Skövde på måndagskvällen. Efter den inledande shoot-outen var det ytterligare ett mål i Skövde-favör och hemmaledning med 3–2 när väl matchen drog igång på allvar.

Hallby har  imponerat i Handbollsligan med två raka segrar och det var nog många som trodde på en tuff och jämn match. Men Jönköpingslaget var dock som bäst bara uppe i 4–4, 5–5 och 6–6. Laget hade visserligen ett utmärkt läge att utjämna till 11–11 efter dryga kvarten, men då räddade IFK-målvakten Victor Bang gästernas Didrik Sundelius friläge.

Bang eller Hallby-målvakten Fredrik Landin hade någon lätt uppgift och de noterades för bara fem respektive sex räddningar före pausvilan.

Seger grundlades före paus
Under slutkvarten av den första halvleken grundlade IFK-segern efter att ha gått fram till en 19–14-ledning. Hemmalaget var dessutom en hårsmån från en sexmålsledning, men Matias Helt Jepsens mål i slutsekunden dömdes bort.

Att ta in nio mål på IFK Skövde var förstås en omöjlighet för Hallby och hemmalaget kunde gå fram till en bekväm seger och avancemang till kvartsfinalspel efter en annars målmässig ganska jämn andra halvlek.

Blåvitt har skadeproblem framför allt bland niometersspelarna vilket märktes i förlustmatchen i Handbollsligan mot Malmö senast.

Nu fick Bjarni Valdimarsson igång skyttet och med sina åtta mål visade han vägen till cupavancemanget.

– Han bidrog i allra högsta grad till att vi vann och att vi kunde gå till en andra halvlek som kändes relativt stabil, säger Blåvitts tränare Henrik Signell.

– Vi agerade professionellt i våra förberedelser före och under match. Vi hade full respekt för den här matchen men jag tror att Hallbys match i lördags satt i ben och huvud.

Yngre fick visa upp sig
IFK-tränaren kunde också kosta på sig att mönstra flera av klubbens yngre spelare. En av dem, snart 18-årige Johan Hedman, noterades också i målprotokollet. Isak Greens (fyller 19 i december) 33–25 var en riktig snygg avslutning. Visst, Hallby, reducerade men var sedan länge ett ut(slaget) lag.

– Matchen mot Skövde hamnade snett i vårt spelschema. Det är ingen ursäkt. Skövde är bättre än oss. Vår prio är seriespelet. Självklart ville vi gå vidare, men chansen att det är vi som skulle få spela ute i Europa var inte så stor, säger Hallbys tränare Jesper Östlund som också mönstrade flera yngre spelare i den andra halvleken men av en helt annan orsak – skador.

Redan på fredag är det dags igen för ny hemmamatch för IFK Skövde. Då i serien och för motståndet står Sävehof.

Matchfakta
IFK Skövde–IF Hallby 33–26 (19–14)

Målen, IFK Skövde: Bjarni Valdermarsson 8, Victor Hallén 7, Fredrik Mossestad 4, Erik Sääf 4, Dan Beck Hansen 2, Daniel Björk 2, Adam Ljungquist 2, Matias Helt Jepsen 1, Isak Green 1, Jesper Jensen 1, Johan Hedman 1.

Hallby: Gustaf Wedberg 7, Didrik Sundelius 5, Martin Mårtensson 3, Jesper Järlfors 3, Marcus Andersson 3, Albin Broman 2, Robin Svensson 1, Hampus Söderman 1, Filip Berentsen 1.

Utvisningar, IFK: 4×2 min.

Hallby: 6×2 min.

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt

Publik: 200 personer.

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor Ljungström  

 

Inför:

 

Måndag 2021-09-20 kl 19:00 i Arena Skövde

Domare 1: Johan Gedda
Domare 2: Joakim Lindbratt
Funktionär: Sara Josefsson
Funktionär: Sören Andersson
Delegat/MI: Samuel Abdallah

 

Var kan jag följa matchen?

solidsport.com/svenskacupen

Livescore via IFK Skövde – Gameday-app

Livescore på www.svenskhandboll.seHandbollsligan livescore

Results

TeamGoalsOutcome
IFK Skövde33Vinnare
IF Hallby HK26Förlorare